Akcizas už meilę | kl.lt

AKCIZAS UŽ MEILĘ

Seimas patvirtino, kad Lietuvoje yra 15 priklausomybių. Nuo alkoholio, apsipirkinėjimo, darbo, interneto, lošimų, maisto, medikamentų, narkotikų, nikotino, patyčių, pinigų, santykių, smurto, valdžios ir sekso. Šią savaitę Seimo Priklausomybių prevencijos komisija su Savižudybių ir smurto prevencijos komisija surėmė ietis būtent dėl sekso. Gal apskritai meilės atsisakyti, jei ji tapo visų Lietuvos nelaimių priežastimi? Bet su šiuo draudimu demografinės krizės neįveiksime. Gal tik akcizą įvesti? Prabangos mokestis biudžetą gerokai papildytų.

Meilės santykius reikia vadinti būtent prabanga. Nes parlamentarai net neslepia, kad labiausiai juos jaudina atstumtojo visuomenės sluoksnio seksas. Visuomenės dalies, gyvenančios apleistuose kaimuose, kur nėra darbo, uždarbio, bet yra pašalpos už vaikus. Geria ir gimdo, gimdo ir geria.

Praėjusios kadencijos Seimo laikais irgi buvo pradėta kova su seksu. Šalies užkampiuose pasiūlyta moterų sterilizacijos programa. Tos, kurios sutinka dėl ilgalaikės kontracepcijos, gauna pašalpas, kurios nesutinka – negauna. Ar toli pažengta nuo pasaulio "gelbėtojų" Hitlerio, Stalino, Mao Zedongo? Neatrodo.

Mūsų valdžia visas visuomenės ligas bando įveikti draudimais. Pasakė svaigalams – ne, turėtų visi užspringti su gurkšniu gerklėje. Bet provincijoje, kur galioja tokie pat griežti alkoholio prekybos apribojimai kaip ir kitoje Lietuvoje, visi ištisą parą mirksta. Nei dideli akcizai, nei trumpesnis prekybos laikas nė vieno neišgydė.

Ką nors uždrausti proto nereikia. Jo reikia, ir daug, sugalvoti, kaip žmonėms padėti išlipti iš liūno. Kaip įdarbinti, o ne pašalpas mokėti. Kaip išsaugoti mokyklėles, kai trūksta vos vieno vaiko. Kaip ne uždaryti kultūros namus, bibliotekas, o atidaryti naujas. Bet ar tai apsimoka?

Priklausomybių sąraše, viename pirmųjų šio Seimo darbų, patvirtintame 2016 m. gruodžio 22-ąją plenarinio posėdžio metu, įrašyta ir priklausomybė nuo valdžios. Tik kaip į Seimą išrinktus žmones nuo jos išgydyti?

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Saulius

...ar ne laikas baigti TYČIOTIS iš Meilės sąvokos? Tarp sexo ir Meilės nematau jokio ryšio. Jei sexsas, būdamas lytiniu instinktu, visiškai nepriklauso nuo Meilės objekto (geidžiu ir turiu), o Meilė nuo sexo objekto (senelių Meilė anūkams, ar antraip, Meilė tėvams, vaikams, bendražmogiškoji Meilė, Meilė tėvynei, žmonijai, pasauliui, Dievui...). Gal tiesiai šviesiai - sexas tarp skirtingų lyčių nevedant bendro gyvenimo nėra viena iš Meilės rūšių, tai, tiesiog NUŽMOGĖJIMAS. Taip, tai atrodo keistoka, baisoka, tačiau baisoka TIK pagal mūsų pačių nužmogėjimo laipsnį... :)

pyzius

durnių yra visame pasaulyje,bet Lietuvoje ypatingai,o ypač šiame seime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS