Apolonas su antpečiais | kl.lt

APOLONAS SU ANTPEČIAIS

Sakoma, kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Tas pats – ir dėl pomėgių. Vieni kolekcionuoja mėgstamų dailininkų paveikslus, kiti alpsta dėl naujos aplankytos šalies ar eina iš proto dėl maisto receptų. Yra traktorininkų, kurių mašinose skamba Giacomo Puccini "Madame Butterfly" ar kiti operos klasikos šedevrai. Pasitaiko ir bibliotekininkių, kurias įkvepia drastiški kaimiečių rietenų vaizdeliai, rodomi per "TV pagalbą".

O štai Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas užkopė į kultūrizmo sceną. Ne šiaip sau kukliai įžengė, o tiesiog suspindo lyg žvaigždė, iškovodamas Lietuvos čempionato medalį. Telšiuose vykusiose šalies pirmenybėse jėgas išbandė ir atletai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Vengrijos. Lietuvos policijos vadovas nepretendavo į titulus profesionalų kategorijoje, bet tarp naujokų aplenkė ne vieną konkurentą. Komisaro pomėgis – pagirtinas, ypač žinant, kad pareigūnams geras fizinis pasirengimas yra privalomas. Ir svarmenų kėlimas yra tikrai geriau nei kai kurių teisėsaugos ir karinių struktūrų vadų pamėgtas taurelės kilnojimas. Taip neseniai pasižymėjo buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus, jau antrą kartą įkliuvęs neblaivus prie vairo. O ir užsienio pavyzdžiai liudija, kad įprotis reguliariai mankštinti raumenis gali nuvesti labai toli. Kad ir iki Kalifornijos gubernatoriaus posto. Arnoldas Schwarzeneggeris neleis meluoti.

Tačiau kiekvienas pomėgis reikalauja laiko sąnaudų. Svarmenų kilnojimas – taip pat: siekiant medalių – bent po porą valandų kasdien. O kur dar mitybos vingrybės. Juk, pasak specialistų, norint išryškinti raumenų reljefą taip įspūdingai, kaip kad padarė generalinis komisaras, tenka preciziškai rinktis valgiaraštį, o keletą dienų prieš varžybas atsisakyti net vandens ir kitų skysčių. Kad tik šie savęs kankinimai neatsilieptų fiziniam, o, svarbiausia, protiniam darbingumui. Juk valdžios vyrų gretose kvailų sprendimų ir taip netrūksta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS