Ar jau išaugome iš lenų? | kl.lt

AR JAU IŠAUGOME IŠ LENŲ?

Net didžiausi chiromantijos skeptikai bent akies krašteliu dirsteli į Naujųjų prognozes: o gal koks astrologas, būrėjas kortomis ar numerologas pažadės ką nors gero, ir metai bus kupini gerovių bei likimo malonių?.. Tačiau pastaruoju metu padidėjusi įvairaus plauko pranašų koncentracija sutelkta ne į ateinančių metų įžvalgas. "Pranašai" ėmėsi svarbesnių darbų. Juk 2019-ieji kupini nežinios, nes vyks net treji rinkimai. Taigi ir raitojasi rankoves ateities regėjimo dovanomis apdalytieji...

Vienoje televizijos laidoje būrėjas(-a) aiškina, kad Lietuvą tiesos ir gerovės keliu turėtų vesti šalies vadovė moteris, kitoje televizijoje ir laidoje jau girdime priešingai – tik vyras bus geras prezidentas. O štai tautiškasis žynys, dėl atsakymų tikslumo išsikviečiantis net lietuvių kompozitoriaus M.K.Čiurlionio dvasią, viename interviu spėja daug drąsiau. Savivaldos rinkimų nugalėtojas esą būsiąs 1,82 cm ūgio ir 86 kg svorio (!). Apie prezidento rinkimus žynys žino viską: juos laimės moteris, kuri "talentinga, labai išprususi, racionali, nesivadovauja emocijomis, šiltai bendrauja su žmonėmis, atjauti, nedaugžodžiaujanti" ir t.t.. Užtat vyrą kandidatą vanoja iš peties: "Jam rūpės savo paties įvaizdis ir garbė, nes jis – tipinis narcizas, sijonuotas vyras, o tai reiškia – turintis daug moteriškų savybių."

Gal jau ir nebeliko tikinčių šventinto tualetinio popieriaus galia, tačiau ausų, į kurias lengvai sukrenta tokios pranašystės, dar nemažai.

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Jei neturėtume savo istorijoje Lenos Lolišvili epizodo ir abejonių: ar išties tik menko intelekto, prietaringiems žmonėms tegalima pripūsti miglų? Gal jau ir nebeliko tikinčių šventinto tualetinio popieriaus galia, tačiau ausų, į kurias lengvai sukrenta tokios pranašystės, dar nemažai.

Būrėjai žino, kokias lengvatikių natas paspausti: išvardyk visas gyvenimo blogybes, pridėk vieną ar dvi svajones, ir gausi puikų pranašysčių kokteilį. Taip norisi tikėti, kad geriausio palaikymo šiandien ieškoma ne būrimo salonuose. Gal jau išaugome iš lenų ir mokame remtis savimi, savo patirtimi ir neatiduoti atsakomybės už savo gyvenimą kitiems? Gal. Jau greitai sužinosime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS