Ar liko ką vogti? | kl.lt

AR LIKO KĄ VOGTI?

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, senais senais laikais, kai dar pretendentams į ministrus nerengė užsienio kalbos egzaminų, konservatorių Vyriausybę laimino žodžiais: "Bent nevagia." Šalies vadovė nebuvo teisi. Vagiama ir jai vadovaujant šaliai, ir iki jos. Prie visų valdžių, nes vagis partijos neturi. Vagiama labai seniai, labai dideliais mastais ir tik smulkmė patrūksta tempdama iš valstybės aruodų.

Didžiausiu valstybės revizoriumi tapo ministras Rokas Masiulis. Bakstelėjo pirštu į "Lietuvos geležinkelius", visą vienos partijos veteranų ir nusipelniusių draugų prieglaudą išvaikė. Gal dėl to įmonė pernai ne nuostolius raškė, o pelnus.

Bakstelėjo R.Masiulis į Registrų centrą, sudrebėjo visos neveikiančios e.paslaugos. Kiek jos dešimčių milijonų eurų kainavo, niekas nepasakys, bet neveikia sistemos tobulai. Gal atėjęs naujas direktorius Saulius Urbanavičius, anksčiau vadovavęs Specialiųjų tyrimų tarnybai, pasakys, kodėl?

Vagiama labai seniai, labai dideliais mastais ir tik smulkmė patrūksta tempdama iš valstybės aruodų.

Ministro pirštas atsirėmė į nuolat remontuojamus Lietuvos kelius. Ir pradūrė! Asfaltas per plonas, pasirodo, ir tas išvogtas. Visa laimė, kad šiokios tokios išradingumo ribos yra. Graikų dar nepralenkėme. Ten kelininkai dėl tos ES paramos kelius ilgindavo – nuo kiekvieno kilometro po keletą metrų nusukdavo, kad tik daugiau pinigų kliūtų. Pas mus Lietuvos automobilių kelių direkcija tokių suktybių išvengė. Užtat pagal visų valdžių pageidavimus projektavo kelius, kurių niekada nebus.

R.Masiulis grasina, kad kaltininkai privalės atlyginti valstybei nuostolius. Vieni 16 mln. eurų, kiti irgi – maišą kitą. Iki kadencijos pabaigos toli, visos ministerijai pavaldžios, bet dažniausiai nepaklūstančios įstaigos bus iškratytos. O jei dar iki kitų Seimo rinkimų laiko liks, gal ir kokią kitą ministeriją jam valdančioji dauguma galėtų patikėti. Net neįtartum, kad susisiekimo ministras buvusioje Vyriausybėje dirbo energetikos ministru. Atrodo, jam nesvarbu, kur reviziją surengti. Gal iš tiesų ras įstaigą, kurioje bent nevagiama?

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nika

Gerai gerai pakrate

Ilythiiri

Kaip tai nėr ką vogti? Pasiskolini eurų ir vagi, oi atsiprašau - "investuoji į turizmo infrastruktūrą" ... per statybas lengviausia į offshore'us pervedinėti ...

temidė

tuos partinius ir nepartinius vagis reikėtų prie sienos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS