Beveik kaip Amerikoje | kl.lt

BEVEIK KAIP AMERIKOJE

Visi tik skundžiasi ir skundžiasi, nors gyvename beveik kaip Jungtinėse Valstijose. Nepatinka įstatymai? Bet būtent mūsų įstatymai nenusileidžia amerikiečių.

Pavyzdžiui, Čikagoje draudžiama valgyti degančiame pastate. Sent Luise į gaisrą atvykę ugniagesiai privalo palaukti, kol nuogos ar pusnuogės (vilkinčios tik chalatą ar naktinius marškinius) moterys apsirengs, ir tik tada jas gelbėti. Visiems sudegti yra mažesnis nusikaltimas. Teksase draudžiama šaudyti į buivolus iš antro viešbučio aukšto. Įsivaizduojate? Floridoje neleidžiama dainuoti apsirengus maudymosi kostiumėlį, nuogiems praustis po dušu. Bėda, kad tai sukontroliuoti sunku. Kalifornijoje draudžiama laižyti varles ir rupūžes. Matyt, tai vienas iš būdų pažaboti nelegalią imigraciją, nes, gali būti, lotynų amerikiečiai savo skurdžiose tėvynėse pasiverčia varlėmis, o JAV vienu bučiniu atvirsta žmonėmis. Beje, tame pačiame Sent Luise draudžiama sėdėti ant grindinio ir iš kibiro maukti alų, o Aliaskoje – alkoholiniais gėrimais girdyti lašišas. Tai – ne anekdotai, įstatymai.

Mūsiškiai negėrimo įstatymai rimtai konkuruoja su amerikiečių. Artėja rugsėjo 1-oji. Mokslo ir žinių diena, mokslo metų pradžia. Pirmoji pamoka moksleiviams – negėrimo. Prekybininkams įstatymu uždrausta tądien prekiauti alkoholiu. Nė lašo! Nesvarbu, kad šeštadienis, o dauguma mokyklų mokslo metus ketina pradėti pirmadienį, rugsėjo 3-iąją. Tik negėrimo diena nebus perkelta į pirmadienį. Nes… yra įstatymas. Ir apeiti jo nevalia. Rugsėjo 3-iajai reikėtų jau kito įstatymo. O kol jo nėra, galima gerti kibirais.

Kai kurias dienas Lietuvoje kilnoti galima, kai kurių – šiukštu, ne. Jei kokia šventinė diena įsimaišo antradienį ar ketvirtadienį, neleidžiama žmonėms pasiilginti savaitgalio prie šventės prisidurti pirmadienį ar penktadienį, už tai atidirbant kitos savaitės šeštadienį. Ką ten neleidžiama, draudžiama! Argumentas: dirbant ilgesnę savaitę, be abejo, būtų pažeistos žmogaus teisės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Eligijus Dz

Tikrai, anonimai yra liguistos asmenybės

Virginija Pociūtė

Autorius prisitatgo vardu ir pavarde, o komentuotojai drąsūs tik pasislėpę. Anonymčikai visais laikais bijodavo pasirodyti, kelnės per pilnos iš baimės.

vaida

Pasaulis durnas, gaila, lietuvių valdžia nori jį pralenkti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS