Drąsiųjų keliai | kl.lt

DRĄSIŲJŲ KELIAI

Pulkite visi, mažiau skaudės! Taip bravūriškai vaikystėje rodydavome kietumą kokiame gimtojo miesto mikrorajono skersgatvyje. Jei kartais kelią pastodavo keli chuliganai, svarbiausia buvo neišsigąsti. Na ir kas, kad esi mažesnis ar silpnesnis, jei nepasiduosi panikai, niekas tavęs nepuls. Nes iš tiesų tie oponentai – tokie pat vaikiai kaip ir tu pats – pažeidžiami, jei suabejoja savo pranašumu. Tad, jei sulaukdavo netikėto atkirčio, užpuolikai pasitraukdavo patys. Dažniausiai.

Bet dabar ne apie tai. Šįvakar, kai Kauno "Žalgiris" pradės savo jubiliejinį, 20-ąjį Eurolygos sezoną, labiausiai norisi pamatyti tą bravūrą. Nutrūktgalvišką drąsą, kartais net nepagrįstą realiomis galimybėmis.

Šįvakar, kai Kauno "Žalgiris" pradės savo jubiliejinį, 20-ąjį Eurolygos sezoną, labiausiai norisi pamatyti tą bravūrą.

Nuo auksinio debiuto 1998–1999-aisiais, kai vadovaujami Jono Kazlausko vos per aštuonis mėnesius nužygiavo iki pat čempionų taurės, kauniečiai nepraleido nė vieno sezono. Niekada daugiau nepakartojo to gaivališko žygdarbio, kokį atliko tada, bet niekada ir neiškrito iš Senojo žemyno krepšinio klubų elito. Ir šiemet LKL čempionai daugumai Eurolygos ekipų nusileidžia biudžeto dydžiu bei galimybėmis. Tačiau turi svarbiausią – vedlį, kuriam drąsos galima tik pavydėti. Šarūnas Jasikevičius, pats dar būdamas žaidėjas, ne kartą vedęs Barselonos, Tel Avivo ar Atėnų klubus į triumfą Eurolygoje, tikrai neketina susitaikyti su jo ekipai skirtomis pozicijomis – nuo, geriausiu atveju, dvyliktos iki pesimistiškos šešioliktos. Tokias prognozes žalgiriečiams turnyro išvakarėse pateikė Europos krepšinio žiniasklaida.

Ne ką geresnės ir Klaipėdos "Neptūno" perspektyvos. Nedaug kas tikėjo, kad klaipėdiečiai, vasarą netekę savo ilgamečio kapitono Martyno Mažeikos ir kitų svarbių žaidėjų, sugebės pakiliai startuoti FIBA Čempionų lygoje. Tačiau uostamiesčio klubas, pirmajame mače nukovęs Prancūzijos čempioną Šalono "Elan", dar kartą įrodė tų pačių prancūzų liaudies išminties teisumą: drąsiam nereikalinga ilga špaga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS