Globaliai mąstantys strategai | kl.lt

GLOBALIAI MĄSTANTYS STRATEGAI

Kaimynėje Lenkijoje gyvenimas gerėja, tai rodo ir mažėjantis gimstamumas. Žmonės nebenori apsikrauti vaikais ir rūpesčiais. Ką gi, Lenkija, regis, sparčiai artėja prie pasiturinčių Vakarų valstybių klubo durų. Bet lenkų vyriausybė dėl to per daug nesidžiaugia. Jai baugu, kad tauta mąžta.

Desperacija tokia, kad sąmoningumui kelti griebtasi net veisliųjų triušių pavyzdžio. Bet lenkai – ne pandos, kažin ar jiems tokie filmukai užkaitins kraują.

Vis dėlto šiandien šitos Lenkijos valdžios pastangos prieštarauja visos žmonijos išlikimo logikai, nes žmonių šioje žemėje yra per daug, o maisto ir vandens – per mažai.

Kalbant Pasaulio mokslininkų aljanso paskelbtais skaičiais, situacija per pastaruosius 25 metus katastrofiškai blogėja. Gėlo vandens per ketvirtį amžiaus sumažėjo 26 proc., vandenynų "negyvųjų zonų", kur dėl taršos beveik niekas negali išgyventi, plotai išaugo 75 proc., prarasta 121 mln. hektarų miškų, anglies emisijos ir vidutinės temperatūros nuolat auga, žmonijos populiacija per tą laiką padidėjo 35 proc., bendras žinduolių, roplių, paukščių ir žuvų kiekis planetoje sumažėjo 29 proc.

Visa tai suskaičiavo ir viešai paskelbė nepriklausoma pasaulio mokslininkų organizacija, vadovaujama prof. W.Ripple'o.

Esą tai ne šiaip koks melagingas pavojaus šauksmas, o akivaizdžius ženklas, kad "planeta keliauja netvariu keliu". Ką gi daryti mums, mirtingiesiems, nuo kurių šioje žemėje mažai kas priklauso? Susisupti į baltas drobules, kaip K.M.Čiurlionio paveiksle, ir traukti link kapinių?

Ačiū Dievui, šito neprireiks, mes turime strategiškai mąstančią Vyriausybę, kuri, skirtingai nei lenkai, filmukų apie triušius nekuria, nes jos tikslas – kuo mažesnė šalies populiacija. Ir ji tai talentingai daro visais būdais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS