Gyvenimas be ribų | kl.lt

GYVENIMAS BE RIBŲ

Gerbiamas teatro kritikas feisbuke mėgino atvėsinti aistras, užvirusias dėl režisieriaus Emilio Vėlyvio projekto "Zero Live Show" provokacijos Turgelių Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje: "Perspaustos reakcijos: Turgelių performerius iki "Pussy Riot" rango užkels." Tiesa, šio Šalčinininkų rajono miestelio bendruomenė nepasijuto meninio performanso dalimi – Žolinę švenčiantys tikintieji buvo šokiruoti, kai dvasininkais persirengę aktoriai prieš Mišias reklamavo savo projektą.

Viena, kai garsusis humoristas Vitalijus Cololo tampa Agne Širinskiene "Auksiniuose svogūnuose", kita – kai persikūnija į kunigą ir drauge su savo "pamaldžiaisiais" palydovais feisbuke išplatina vaizdo įrašą, kaip "Žolinių proga ZERO LIVE SHOW komanda, tiksliau, labiausiai religingi jos nariai, Dievo namuose kviečia tikinčiuosius šį spalį atvykti į jų tikėjimą sustiprinsiantį šou." Ir jau tikrai tai nė iš tolo nekvepia garsiųjų Rusijos maištininkių akcijomis, rengiamomis prieš V.Putino dominavimą šalies politikoje ir Ortodoksų Bažnyčios palaikymą.

Šalčininkų rajono savivaldybė savo interneto svetainėje pranešė dėl šio įvykio kreipusis į teisėsaugą, policija skelbia pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo atlikti religines apeigas ar religines iškilmes. Lietuvoje yra buvę, kad menininkai dėl savo kontroversiškų su Bažnyčia ir tikėjimų susijusių idėjų pateko į teisėsaugos interesų lauką: dizaineriui Robertui Kalinkinui skirta bauda už drabužių kolekcijos reklamą su Jėzaus atvaizdu, Vaidotas Grincevičius pareigūnų dėmesio sulaukė dėl dainos "Šėtone, prašau". Tikėjimo laukas reklamoms vilioja ne vien meno atstovus. Skandalinga ir krikščionis žeidžiančia komunikacija pagarsėjęs užkandinių tinklas "Keulė rūkė" Vartotojų teisių apsaugos tarnybos buvo nubaustas 1,5 tūkst. eurų bauda už visuomenės moralės principų pažeidimą ir religinių simbolių niekinimą. Tik tų, kurie taikosi į daugiatūkstantinę auditoriją, panašūs barjerai nesustabdo. Kaip ir "Zero Live Show" akcijos rengėjų. Na ir kas, kad ciniška ir neskoninga – kaip ir asmenukė prie Osvencimo. Svarbu, pasireklamuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žolė

Jūs man paaiškinkit: kur čia problema? Visi sėdėjo, klausė ir "komuniją" ėmė. Kunigas nesiskundžia, kas kitiem negerai?

AS manau ir pritariu Kaunas kaunieciui.

Kaunietis teisus.Brudu Lietuvoj ir pasauly pilna.Jiem tik pinigai,o ne menas trupi.Ir kas jie bebutu ar save vadinantis menininkais ar karikaturistai nevalia izeidineti tikinciuju ir pranasu bei Dievo.O tokius brudus nera zodziu kaip nubausti.

pastabus kaunietis

visą gyvenimą buvo ir yra pašlemėkų. kuriems nei Dievas, nei velnias nebaisus vien tik "auksas" valdo juos, nesvarbu kokiais būdais jis gaunamas. Gaila, kad neatsirado žmonių iš buvusių bažnyčioje, kurie būtų juos išgrūdę iš bažnyčios, o lauke dar užpakalius atspardę. Su chamais tik taip reikia elgtis- kitaip jie nesupranta. (dar giliai tikinčius vaidina- brudai)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS