Juoda kadencijos pradžia | kl.lt

JUODA KADENCIJOS PRADŽIA

Pradžioje buvo "Kurskas". Dabar – Kemerovas. 2K – prezidento V.Putino prezidentavimo pradžių alfa ir omega.

Tada, prieš 18 metų, pirmąkart tik išrinktas ir daug žadantis Rusijos vadovas išdrįso ateiti ir paguosti tragiškai žuvusių povandeninio laivo jūrininkų artimuosius. Jis tikėjo, kad jo buvimas sumažins netekties skausmą, pakels autoritetą, parodys, kad jis nebijo būti su tauta visais gyvenimo atvejais. Nors tąkart nutikęs incidentas jį pamokys visoms likusioms kadencijoms daugiau to niekada nedaryti.

Tuokart vieno žuvusiojo mama nevaldė emocijų (natūralu, neteko savo vienintelio sūnaus) ir tiesiogiai apkaltino šalies vadovą dėl laivo tragedijos. Turbūt dar pamenate, kaip greitai prie tos moters priėjo du asmenys, suspaudė ranką ir suleido kažkokių vaistų. Paskui šis vaizdas iš visų žinių reportažų staiga dingo.

Prezidento niekas niekada neturi teisės kaltinti, net tada, kai jis akivaizdžiai kaltas.

Ir štai ketvirtos kadencijos pradžią (ko veikiausiai nesusapnavo nė Kremliaus astrologai) vėl užtemdė tragedija, dabar jau – Kemerove. Prezidentui turbūt reikėtų užpirkti mišias prieš kiekvieną naują savo prezidentavimą. Šįkart jau ne jūrininkai duso, į laivo korpusą belsdami SOS, bet užrakinti kino salėse degė ir nuo gaisro dūmų springo vaikai, kol dar galėjo, skambino ir skambino savo tėvams, šaukė pagalbos. Nesulaukė.

Tokia štai nepatogi situacija prieš dar vieną naujo seno prezidento inauguraciją. Blogas ženklas. Dar blogesnis – nenuvykti į tą Kemerovą. Nuvyko, perėjo tuščią aikštę prie sudegusio prekybos centro "Žiemos vyšnia". Jį gražiai nufotografavo ir nufilmavo žuvusių vaikų atminimui atneštų minkštų žaisliukų bei gėlių fone, ir viskas. Prezidentas sėdo į lėktuvą ir – į Maskvą. Su aukų artimaisiais nesusitiko, asmeniškai užuojautos nepareiškė, o kai kurie jų tame gaisre neteko visų šeimos narių.

Kodėl? Ko išsigando V.Putinas? Kad šįkart gražaus melo apie tobulai valdomą valstybę gali nepakakti?

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

o kur čia galima būtų pasiimti pinigų už komentarus,kurie nedergia Rusijos,o komentuoja objektyviai.Patiko pasakymas-turi šiokių tokių lietuvių kalbos žinių-įdomu kokių žinių?

šiaip

mačiau Putiną tarp žmonių,bendravo,ar galvija,kad niekas neturi interneto,nemoka rusiškai,bet ir neatsibosta pilti pamazgas...

oi

koksblogas Putinas,padegė prekybos centrą,paskandino povandeninį laivą,-džiaukis kad Lietuvoje tokių tragedijų nėra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS