Kopiant šnarančiais laiptais | kl.lt

KOPIANT ŠNARANČIAIS LAIPTAIS

Laikas šaudo minutėmis, valandomis, dienomis ir metais, o mes visi esame jo taikiniai. Tos salvės tykiai keičia ir patį pasaulį, kurį mes apčiuopiame pojūčiais, tampančiais emocijomis, jausenomis ir galop kartais net jausmais.

Panašiai kaip Roberto Planto dainoje "Stairway to Heaven" ("Laiptai į rojų"), kur susipina fizikos ir metafizikos priešprieša bei tapatybė. Nuo "Stairway to Heaven" atsiradimo praėjo pusė šimtmečio, tai, kas apčiuopiama, keitė pavidalus, bet tos muzikinės figūros vis taip pat paralyžiuoja.

2018-ieji R.Plantui – svarbūs, kaip ir daugeliui jo garsių bendraamžių. Tam tikrą laiko ribą teko peržengti ne tik jam, bet ir sidabrinio balso savininkui Klausui Meine bei jo kolegai Rudolfui Schenkeriui iš "Scorpions", juodai lakuotais kojų nagais Lietuvą šiurpinusiam Stevenui Tyleriui iš "Aerosmith", dėl sutinusio nykščio jubiliejų ligoninėje pragulėjusiam scenos banditui Ozzy Osbourne'ui, gitaros genijui be pirštų Tony'ui Iommi'ui iš "Black Sabbath", "Smoke on the Water" būgnininkui Ian'ui Paice'ui iš "Deep Purple", Trakuose jautrius tėvelius roto viruso simptomams pasmerkusiam "Poison" autoriui Alice'ui Cooperiui, į islamą atsivertusiam Catui Stevensui, "Belladonna" kūrėjui Philui Moggui iš UFO, taip pat baronui Andrew Lloydui Webberiui su jo "Jėzus Kristus – superžvaigždė" ir "Operos vaiduoklis". Visiems jiems šiemet sukako 70 metų. Tiek pat būtų buvę ir Gary'ui Thainui iš "Uriah Heep" bei Johnui Bonhamui iš "Led Zeppelin", bet jie jau seniai išėjo "šnarančio vėjo laiptais", kaip 113 mln. kartų kanale "YouTube" metaforiškai vis byloja "Stairway to Heaven".

Tie laiptai kasmet išveda vis daugiau XX amžiaus kultūros figūrų, vadintinų ne asmenimis, o asmenybėmis. Didžiųjų pokyčių karta išeina, ir metų sandūros kaskart vis aiškiau apie tai kalba. Fone lieka feisbukiniai miražai, virtualūs profiliai ir plastikinės vertybės, kurių perspektyva tokia pat miglota, kaip per mėnesį pasenusios išmaniosios programėlės.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nuotaka

Operos fontomą sukūrė "sadistas"

Tau ir jiems

Prieš teisdamas kitą, apsiauk jo batus, ir nueik jo kelią, Išverk jo ašaras, pajusk jo skausmą... Susidurk su kiekviena kliūtimi, su kuria jis susiduria... Ir tik po to sakyk jam,kad tu žinai, kaip jam teisingai gyventi... Dalai Lama Hoverphonic -Mad About You(Live at Koningin) Meilė-kaskart yra kitokia.Nesvarbu ar mes esame įsimylėję pirmą,antrą ar dešimtą kartą.Meilė gali mus nuvesti ir į pragarą ir į rojų... Paulo Coelho Paolo Nutini-Candy-Isle of Wight Festival 2015-Live ir Iron Sky David Bowie-Heroes(Live Aid,1985)ir China Girl Šššššš... Pačius svarbiausius savo gyvenimo žodžius mes ištariame tylėdami. Paulo Coelco Disturbed-The Sound Of Silence Laikas už viską padėkoti Dievui... Passion-God's Great Dance Floor(feat.Chris Tomlin) Meilė yra Dievas, Dievas yra Meilė

jo

butent,verte yra svarbiausia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS