Kriminaliniai piliečiai | kl.lt

KRIMINALINIAI PILIEČIAI

Švietimo reformos krizę galbūt paprasčiausiai pavyktų išspręsti kriminalizavus mokytojų veiksmus. Streikuoja – baudžiamoji byla. Na, poveikio nebūtų, bet į šalies politinį metraštį būtų galima įrašyti, kad imtasi efektyvių veiksmų nusikalstamam nepasitenkinimui užkardyti.

Lietuvoje be proto madinga viską kriminalizuoti. Girtiems vairuotojams dėl 1,5 promilės keliamos baudžiamosios bylos. Įstatymas pasikeitė, o girtuoklių ir toliau netrūksta kelyje. Ar nors vienas iš sučiuptų tūkstančių pasodintas? Radus kalėjime sėdintį promilių asą būtų galima vėliau Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejuje įdarbinti eksponatu "Kaip aš laisvę pragėriau". Tačiau jie atsiperka baudomis arba išgąsčiu, nes atleidžiami nuo bausmės laiduojant artimiesiems. Gal pakako ir senesnio įstatymo, numačiusio areštą iki 30 parų? Nepakako, reikėjo imtis efektyvių veiksmų.

Nusikaltėlių gvardiją sėkmingai papildo vaikų nemušimo įstatymui nusidėję tėvai. Pliaukšt mama vaikui per ranką, devintą kartą kišamą į rozetę, baudžiamoji byla. Gal tikrai geriau, kai tokiais atvejais atima atžalas, nei augti "kriminalinės nusikaltėlės šeimoje". Anksčiau įstatymas irgi neleido mušti. Nei vaikų, nei suaugusiųjų. Betgi reikėjo imtis efektyvių veiksmų.

Baudžiamoji atsakomybė taikoma ir vaikigaliams, iš kvailumo atsisiuntusiems kvaišalų. Bausmė – tik bauda, bet visi darbdaviai ateity žavėsis kriminaliniu įrašu darbo biografijoje. Anksčiau už tai buvo skiriama viešųjų darbų senelių namuose, kad gyvenimo pamatytų. Bet reikėjo imtis efektyvių veiksmų. Kažkodėl ne prieš narkotikų prekeivius.

Naujausia baudžiamoji akcija, apie kurią plyšauja radijas ir televizija: gydytojau, pranešk, jei bobulytė atnešė kyšį (ir atvirkščiai: bobulyte, pranešk, jei daktaras nori kyšio). Na, pasodinti dėl tuzino kiaušinių greičiausiai nieko nepasodins, tačiau vėl praturtėsime kriminalinių piliečių. Kriminalizuosis visa Lietuva. Premjeras įrodys, kad policinė valstybė vis dėlto būtų geriau nei kriminalinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Azuolas

Galvokime kai renkam valdzia.Pagarbiai.

šulcas

taip yra,kai valdžioje policajus ir apsistatęs savo buvusiais brndradarbiais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS