Kryžminio teisingumo kalkuliacija | kl.lt

KRYŽMINIO TEISINGUMO KALKULIACIJA

Nors nuo varžytinėse O.Benderio išgirstos frazės "teisingumas parduotas!" praėjo beveik 100 metų, situacija vis dar tokia pat padėvėta. Tik O.Benderio laikais teisingumą pardavė už devynis rublius, dabar – už 400 tūkstančių eurų. Infliacija, taip sakant, įveikė ir Temidę.

Sakydama "visi jie ten vagys" tauta ir vėl buvo teisi. Kaip, beje, teisi ir norėdama, kad Seimo narių sumažėtų bent iki 121.

Sociologai jau seniai nustatė, kad apie 90 proc. paskalų pasitvirtina. Taip būta ir šiuo atveju. Apie vagis valdžioje ir teisinėje sistemoje kalbėjusi vargo Lietuva neprašovė. Situacija, kai sulaikomi aštuoni teisėjai ir penki advokatai, trimituoja, kad teisingumas, kaip tais NEP'o laikais, parceliuojamas tarsi daktariška dešra parduotuvėje.

Aiškėja ir tai, kodėl kai kurie šiurkščius ekonominius nusikaltimus padarę teisiamieji regionuose esančių teismo rūmų posėdžiuose tarpusavyje šypsosi, tarsi tik ką padoriai apsipirkę: "Dar pažiūrėsime, ką nutars aukštesnė instancija Vilniuje."

Kaip vertinti tokias jų užuominas, kai sostinėje suimami ir Aukščiausiojo, ir Apeliacinio teismo teisėjai?

Akivaizdu, kad dėmė krenta ir ant apygardos bei apylinkės teismų. Visuose lygmenyse – tie patys įtarimai prekyba poveikiu, kyšininkavimu, o pas teisėjus, lyg tyčia, dar surandama ir 200 tūkst. eurų grynųjų. Ech, tas paklaikęs nekritikuojamų Temidės tarnų taupumas!

"Kur rasti teisybę Lietuvoje?" – dažniausias klausimas, skambantis redakcijoje, į kurią paprastai žmonės atkanka tada, kai kryžminės teisingumo paieškos baigiasi ir daugiau jau kreiptis nebėra į ką.

Taigi atsakymas pagaliau tapo visuotinai žinomas: teisingumą tikrai galima surasti, tereikia tik su tinkamu atstovu tinkamu laiku tinkamai jį sukalkuliuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

zenonas

Gerb. redaktoriau, Klaipėdoje teisėja dirba V.Olcvikienė, ji senai turėjo sėdėti, arba nors nuteista su turto konfiskacija, kad būtų galima atlyginti žmonėms padarytus nuostolius, jos bendras antstolis A.Selezniovas, abu priklauso nusikalstamai kastai. Aš teigiu, kad jie yra nusikaltėliai, kodėl niekas jų negina ir neteisia manęs? Bijo, nes paaiškės, kad jie yra nusikaltėliai, tam yra popieriniai įrodymai (dokumentai). Padėkite naujam prezidentui apsivalyti nuo brūdų, Antraip nuodėmė kris ant jo, ar norite šito? Prasidės po 100 dienų. Mano tel. 8 662 33770

Bruto Neto

Tai, kad teisingumas tapo preke niekam ne naujiena, bet kuris advokatas jums tai gali papasakoti. Teismuose gimsta keisčiausi nutarimai (teisingiau pasakius reikalingi nutarimai), kurių logikos nesupranta net teisės ekspertai. "Esminės apgaulės mes nenustatėme, sukčiavimas gali būti padaromas tik tiesiogine tyčia – nenustatėme, kad buvo tiesioginė tyčia sukčiauti" - tai perliukas iš Uspaskicho bylos. Ir tuo pačiu teisėjai konstatavo, kad 2004-2006 m. į Darbo partijos oficialią buhalterinę apskaitą buvo neįrašyta 7 mln. 37 tūkst. Eur pajamų ir 4 mln. 265 tūkst. € išlaidų, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros pakeitimu. Vadinasi, galima paplauti 11,635 € arba tuo metu 40 mln. su viršum litų ir teismas nepripažins, kad sukčiavai. Ir nepasodins. Jeigu tai yra teisingumas, tada Skvernelis - anglų kalbos ir literatūros profesorius!

Kokių dar komentarų

kai pas teisėjus rado 200000 euriukų. Kas iš jūsų tiek turite namuose???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS