Kur riba? | kl.lt

KUR RIBA?

Patys muša, patys rėkia apie neliečiamuosius. Tai, kas nutiko per, regis, ne itin reikšmingą turnyrine prasme Kauno "Žalgirio" akistatą su Panevėžio "Lietkabelio" ekipa, reikalauja atskiro aptarimo. Ypač todėl, kad su panevėžiečiais svarbiausiuose LKL čempionato etapuose tikriausiai teks susidurti ir Klaipėdos "Neptūnui", ir Vilniaus "Lietuvos rytui", ir kitiems klubams.

Žiūrint formaliai, nieko išskirtinio per "Žalgirio" kaktomušą su "Lietkabeliu" neįvyko. Žaidėjai, net ir tokie svarbūs kaip Aaronas White'as, susižeidžia. Būna, kad ilgam iškrinta iš rikiuotės net ir paslydę vonioje. O kiti, net tokie ąžuolai kaip Žygimantas Skučas, kartais krinta nuo menkiausio prisilietimo.

Krepšinio specialistai šį sezoną lyg susitarę giria puikų žalgiriečių fizinį pasirengimą, leidžiantį išvengti rimtesnių traumų. Esą tai – klubo fizinio pasirengimo trenerių darbo vaisius. Iš tiesų darbo trenerių štabas ir patys krepšininkai įdeda daug, tačiau jų varžovams tai nė motais. Gal ir neturėtų rūpėti, bet pagarba tos pačios profesijos atstovams turėtų išlikti. Ž.Skučas įrodinėja, kad garbingo žaidimo principai – ne jam. Nuolatinės provokacijos, smūgiai alkūnėmis, tyčinis varžovų rankų prilaikymas, o galiausiai – trauma pasibaigęs užgriuvimas visu svoriu ant gulinčio žalgiriečio. Jei tai būtų vienintelės tokios rungtynės, galėtume sakyti, kad vaikinas pasikarščiavo, tačiau toks negarbingas elgesys jau seniai tapo jo vizitine kortele. Prisiminkime, kad ir pernykštį LKL pusfinalį, ne vieną šio sezono dvikovą. Ir, regis, žaisti kitaip puolėjas net nebando. Kam? Jei tai toleruoja teisėjai, o rezultatas, bent jau asmeninis, nuo to tik gerėja, galima siausti ir toliau.

Klausimas tik toks: ar Ž.Skučas bus toks pat įžūlus ir su kitais varžovais, pavyzdžiui, atletiškiausiu LKL krepšininku Simu Galdiku. Ir kas bus, jei "Neptūno" "centras" ims ir atsakys į provokacijas… tik šiek tiek stipriau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS