Nugalėjo konformizmas | kl.lt

NUGALĖJO KONFORMIZMAS

Bernie Sandersas surengė įspūdingą rinkimų kampaniją, deja, jos pabaiga – apgailėtina. Pareiškęs apie paramą Hillary Clinton, jis apvylė daugumą savo šalininkų.

Nusivylimo atodūsių ir reikėjo laukti – juk daugelis B.Sandersą, tiksliau sakant, jo idėjas palaikiusių žmonių negali pakęsti H.Clinton. Kodėl? Nes politinio valstybės aparato karalienė simbolizuoja visa tai, su kuo jie kovoja – pinigus ir už juos perkamą galią.

Kai kurie B.Sanderso rėmėjai neslėpė savo pasipiktinimo susiklosčiusia situacija. Jie net pareiškė, esą verčiau balsuos už respublikoną Donaldą Trumpą, nei savo partijos kandidatę.

Negana to, visus sukrėtė nutekintų elektroninių laiškų, kuriuose rašoma, kad demokratų elitas seniai buvo numatęs buvusią JAV pirmąją ponią savo favorite, skandalas. Daugeliui kilo klausimas – jeigu H.Clinton jau buvo nominuota "už akių", kam buvo reikalingas visas tas spektaklis?

Įdomiausia, kaip į visa tai reagavo B.Sandersas, kuriam tas skandalas buvo puiki proga patvirtinti tai, apie ką jis tiek laiko kalbėjo... Ir jis nereagavo! Prieš kurį laiką sakęs ugningas kalbas, kuriose ne tik kritikavo savo varžovę už jos ryšius su Volstrito bankininkais, nepakankamą dėmesį amerikiečių socialinei apsaugai ir švietimui, o taip pat ir korumpuotą JAV rinkimų sistemą, šį kartą senatorius šlovino buvusią varžovę. Savo rėmėjams B.Sandersas aiškino, neva tokiu būdu jis siekia neleisti D.Trumpui patekti į Baltuosius rūmus. Gal. Vis dėlto nereikėtų senatoriui apgaudinėti savęs ir kitų. Esmė, kad jis nepanoro garbingai pasitraukti... O reikėjo arba kovoti iki galo, arba bent jau neremti H.Clinton, juk akivaizdu, kad judviejų pasaulėžiūros – skirtingos. Ir tie, kurie nuoširdžiai rėmė B.Sandersą, vargu ar balsuos už H.Clinton.

Kita vertus, politika yra politika – tik nedaugelis sugeba eiti iki galo ir ginti idėjas, kuriomis tiki.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gražu žiūrėt,

kaip amerikosų šuneliai puola ginti šeimininkų :) Tik kad šeimininkai durniuot pradėjo ir darosi neprognozuojami, tad atsargiai!

Darbštuolis Beriozkinas

Šaunusis Putlerio kareivis Beriozkinas moko "amerikosus"... :-)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS