Nulis logikos | kl.lt

NULIS LOGIKOS

Kare, kaip ir meilėje, logikos nedaug. Kad pernai įsiplieskęs Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir ULEB Eurolygos organizacijų konfliktas nieko gero neatneš Senojo žemyno krepšiniui, buvo akivaizdu iškart. Tačiau netrukus pamatysime tokį absurdą, kokio neregėjome jau seniai.

FIBA vadovams nusprendus radikaliai pakeisti svarbiausių savo rengiamų turnyrų atrankos sibeistemą  kalendorių, klubų ir rinktinių interesai buvo pasmerkti kaktomušai. ULEB organizacija kaip nesitaikė prie FIBA vienpusiškai primestų naujovių, taip nežada taikytis ir ateityje. Atrodytų, kas čia tokio. Juk panašūs sunkumai kilo ir pernai prieš 2019 m. pasaulio čempionato Kinijoje atrankos turnyro startą. Ir nieko, susitvarkėme. Lietuviai raškė pergales vieną po kitos ir į antrąjį atrankos etapą žengė kaip vienvaldžiai grupės lyderiai. Vis dėlto šiemet situacija gerokai prastesnė. Pirmiausia, pirmajame etape mūsiškiai egzaminavo, būkime atviri, gerokai silpnesnius varžovus – tokius kaip Kosovas ar Lenkija. Dabar jų laukia Kroatijos rinktinė, savo sudėtyje turėsianti net keturis NBA žaidėjus.

Šiemet krepšininkams į kovos sūkurį teks nerti beveik tiesiai iš paplūdimio.

Kitas skirtumas – 2018-aisiais atrankos mūšiai prasidėjo tik lapkričio pabaigoje, kai rinktinės nariai jau buvo pasiekę tinkamą sportinę formą, o sezonas klubuose jau buvo įsibėgėjęs. Šiemet krepšininkams į kovos sūkurį teks nerti beveik tiesiai iš paplūdimio. Kroatai ginklus galanda jau rugsėjo 14-ajai, o kontrolinės mūsiškių rungtynės su latviais – dar savaite anksčiau. Planuotą pirmąją repeticiją su Suomijos rinktine apskritai teko atšaukti, nes žaidėjai nenori rizikuoti sveikata ir pelninga sutartimi klube, be normalaus pasirengimo žengdami į aikštę. O šiuo metu krepšininkai po atostogų atlieka tik įvadines treniruotes, akcentuodami fizinį pasirengimą ir traumų prevenciją. Apie staigius judesius ir maksimalius žaidimo krūvius dar nėra net kalbos.

Bene geriausiai situaciją vakar apibūdino Kauno "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius. Nulis logikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Abas

Vot vot

Suris

Tai kentes visas krepsinis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS