Pabudę milžinai | kl.lt

PABUDĘ MILŽINAI

Na ir užderėjo NBA lygoje lietuviškų gimtadienių! "Indiana Pacers" klubo puolėjas Domantas Sabonis 22-ąją sukaktį šventė vakar, o "Toronto Raptors" ekipos "centras" Jonas Valančiūnas poryt pažymės savo 26-ąją. Dar po kelių savaičių 35-eri stuktelės "Boston Celtics" klubo tarptautiniam skautui Benu Matkevičiui.

Nedaug trūko, kad abu lietuviai milžinai būtų galėję pasikeisti dovanomis tiesiog aikštelėje. NBA varžybų tinklelis jos būtų suvedęs į mūšius Rytų konferencijos pusfinalyje. Tačiau "Indiana Pacers" dramatiškoje ketvirtfinalio serijoje užkliuvo už "Cleveland Cavaliers" barjero. Jei ne LeBrono Jameso stebuklai, NBA vicečempionai rizikavo jiems neįtikimai anksti pabaigti sezoną. Pabaigė D.Sabonis, tačiau krimstis lietuvis neturi dėl ko. Asmeniškai Lietuvos rinktinės nariui šie metai buvo kur kas geresni nei debiutiniai. Nors po pernykščio debiuto "Oklahoma City Thunder" jis klube neužsibuvo, nauja karjeros stotelė pasirodė kur kas jaukesnė. Skirtingai nei pirmajame savo sezone NBA lygoje, antrajame Sabonis jaunesnysis retai patekdavo į starto penketą. Tačiau pagrindiniai jo rodikliai smarkiai ūgtelėjo. Viena vertus, lietuvis jautė didesnį trenerių pasitikėjimą, šį sezoną aikštėje praleisdamas vidutiniškai 5 min. ilgiau. Jo pelnomų taškų vidurkis šoktelėjo dvigubai (nuo 5,8 iki 11,7). Taip pat ir atkovotų kamuolių (nuo 3,5 iki 7,4), rezultatyvių perdavimų (nuo 1 iki 1,9), o naudingumas – net trigubai (nuo 3,9 iki 12,2)! O ko verti šiemet fiksuoti jo įspūdingi rekordai – 30 pelnytų taškų, 16 atkovotų kamuolių!

Tad Oklahomos klubo vadovams, neįžvelgusiems naujoko talento, matyt, lieka graužtis nagus. O mums – džiaugtis. Jei velnias nepakiš kojos ir abu milžinai bus sveiki, kitąmet Kinijoje Lietuvos rinktinė turės vieną stipriausių aukštaūgių linijų visame pasaulio čempionate. Galbūt ne amerkietišką "Dream Team", bet dar vieną lietuvišką svajonių komandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS