Palikti po pamokų | kl.lt

PALIKTI PO PAMOKŲ

Sveiki, mieli mokytojai, šviesos ir ateities sergėtojai. Su jūsų švente, su Mokytojų diena (švenčiama pirmąjį spalio savaitgalį). Mokykite vaikus dar nuoširdžiau nei prarastąją kartą, nes ateis valdžion vis didesni neprofesionalai nei dabar, praeitą, užpraeitą ir užužpraeitą kadencijas. Ypač matematikos.

Dideliame skaičių pasaulyje politikai labiau klaidžioja nei paprastas, juos išrinkęs žmogus. Neturtingųjų ministras šaltu veidu pasakoja, kad socialiniams darbuotojams didmiestyje ir mažmiestyje atlyginimas skiriasi 400 eurų. Tai būtų didžiulė smulkmena, jei toks skirtumas būtų tarp antstolių uždarbio. Na, prie 10 tūkst. eurų pridėsi tuos 400 euriukų ar atimsi, visiškai tas pat.

Mieli mokytojai, kaip jūs mokėte dabartinius ministrus ir Seimo veikėjus, kurie net jūsų atlyginimo suskaičiuoti neįstengia? Įvedė etatinį apmokėjimą, sakė, kad už šį sunkų darbą bus atlyginta su kaupu. Tik nepasakė, kur to kaupo ieškoti. Piniginėje jo nematyti. Gal ant nugaros tarp pečių ir sprando...

Pradinių klasių mokytojas negavo etato, tik 0,96. Kasdien turi 5 pamokas. Visam etatui reikia 6. Iš kur tą pamoką prilipdyti, jei tiek pradinukams skirta? Palikit po pamokų! Bus papildomas krūvis ir jums, ir jiems. Šiaip jau reikėjo tą valdžioje esančią kartą dažniau palikti po pamokų, skirti pataisų pasibaigus mokslo metams. Žinotų, kad sprendimas 1 = 0,96 neteisingas. Bent teoriškai.

Praktiškai sprendimų teisingumas priklauso nuo to, kaip aukštai buvęs jūsų mokinys sėdi. Pavyzdžiui, jei jis tapo universiteto rektoriumi, teisingas atlyginimas gali siekti ir 15 tūkst. eurų. Bet jei jis tik dėstytojas, teisingumas baigiasi su 300 eurų per mėnesį. Taip, visiems į galvas įkalta, kad 400 eurų galima mokėti už nekvalifikuotą darbą. O už kvalifikuotą galima ir mažiau. Nėra etato – nėra ir minimumo.

Mieli mokytojai, gal dar įmanoma panaikinti buvusių jūsų auklėtinių matematikos pasiekimus (pažymius), atšaukti juos iš postų į mokyklas ir… palikti po pamokų?

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jojo

Gal tuo etatiniu apmokėjimu specialiai ir norima mokytojus kiršinti, kad šie vis dėlto neišmokytų visuomenės suprasti, kad 1 yra1, o ne 0,96.

amira

Genialumas slypi paprastume. Mokytojai privalo paprastai, suprantamai perteikti vaikams žinias. Gaila, kad mūsų valdžios žmonėms tai negalioja. Prinarpliojo su tuo etatiniu tiek, kad patys galų nesuranda. Kiekviena mokykla gyvena pagal savas interpretacijas. Suprantu, genialumo valdžios sprendimuose nei su žiburiu nerasi. Juk kam paprastai, jeigu galima sudėtingai. Jie sau protingesni atrodo.

vejūnė

Baisu, kai melagiai, tiksliau , nemokšos valdžioje ir priima sprendimus.,nors , bendrai, tai tokiems sprendimams didelio proto nereikia, bet kaip juos įgyvendinti. - kitas klausimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS