Politinių pasijų domino | kl.lt

POLITINIŲ PASIJŲ DOMINO

Partiniuose pogrindžiuose jau prasidėjo tykios būsimųjų rinkimų dėlionės. Kaip ten dainavo komunistai? "Kas buvo nieks, tas bus viskuo." Šie Eugène Pottier žodžiai kai kam vis dar aktualūs, nors praėjo daugiau nei šimtmetis.

Aišku čia viena – artėja ta proga, kai likimas švysteli į orą loterijos bilietą. Jau kalbama ne tik apie savivaldybių tarybų, bet ir prezidento rinkimus, kuriuose vėl rikiuosis paraštinių asmenų brigados.

Iš tiesų, ką rinkti prezidentu? Galvosūkis, vertas ne tik domino partijos santechnikų rūbinėje. Tokių ryškių asmenybių, kaip V.Adamkus ar D.Grybauskaitė, provincialioje valstybėje rasti sudėtinga. Tačiau geidžiančių jais tapti asmenų – nors vežimu gabenk. Štai paaiškėjo, jog į prezidentūrą jau taikosi tas pats steriliai atrodantis veikėjas, kuris kažkada pasipiktino, kad jo pas rinkėjus vežti atvyko "Audi", nors pretendentas pageidavo BMW.

Veikiausiai į šviesią ateitį skubės ir turgaus bobos balsu vis žvygtelėjanti Seimo teisuolė, kuri, kaip paaiškėjo, daug pliurpia, tačiau nesugeba nuveikti absoliučiai nieko, nes neturi jokio tikslo, tik žaidžia karą su visais ir prieš visus.

Kas dar? I.Šimonytė. Sąžiningas žmogus, reprezentacijai neišleidęs nė cento. Bet nebalsuos lietuviai, mat ji klausosi metalo, be to, ironiškai žvelgia į aplinką, yra netekėjusi ir dar su akiniais. Dabar supratote, kodėl D.Grybauskaitė jų niekada nenešioja?

A.Gelūnas? Būtų gerai. Bet už jį irgi nebalsuos. Mat intelektualai Lietuvai jau seniai nebereikalingi. Protingus Lietuvoje iššaudė bolševikai, liko rinkėjai, kurie vakarais nuo taburetės sykiu su valstybės radiju traukia "Skinsiu raudoną rožę". Be to, ir ne toks gražus, kaip A.Brazauskas.

Kas dar? Svetimų pinigų ideologas, gyvenantis regioniniame parke vietoj šiltnamio pastatytame name: man – gerai, o jūs ten kapstykitės sociumo purvynuose. Kuo prastas pasirinkimas? Juk bankams visada privalu mokėti vis daugiau. Gal tada ir visų mirtingųjų gyvenimas atrodys prabangesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Juozas

Apžvalga labai jau menkutė, o sarkazmas primityvus. Kodėl apie kitus kandidatus nė neužsiminta? Baisoka? Parako neužtenka?

tam -R- [ reksuj]

na stai asilu asilas -stai toki debildauniai ir renkasi prezidenta pagal slipso ar sarafano spalva plauku ilgy ir kojiniu spalvu deriny ir butinai kad moketu angliskai...kaip ponia-panele grybauskaite , o ka jis ten veiks visiskai pofik svarbu gerai atrodys...ir nekalbes rusiskai ... tarp kitko tu asilo puspadi pasiklausk tu europedu karalystes valdzios vyru is prancuzijos ,vokietijos anglijos ar italijos - ar jie nors vienas moka pav; lietuviu ,rusu ,lenku bulgaru slovenu ar kroatu kalbas ...bet kuris valdzios vyras gali tam reikaluj turet verteja , svarbiausiai jis butu jy prezidentu isrinkusios tautos ir valstybes patrijotu, o ne patvoriu prasigerusia kurva prekiaujancia valstybe ir tauta visose skylese kur tik nuvyksta....

R...

Beveik pritariu autoriau mintims.Bet baudžiauninkus imponuoja turtuoliai milijonieriai.Na ir kurie pasižymi kumščio galia.Ir visai nesvarbu,kaip mūsų prezidentas atrodys tarp kitų šalių valdžios vyrų,išsiskirdamas ir savo žema kultūra,ir nesugebėjimu bendrauti kita užsienio kalba,tik rusų.Bet baudžiauninkams,kaip toks prezidentas reprezentuos tautą,-argi tai svarbu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS