Reputacijos reikalai | kl.lt

REPUTACIJOS REIKALAI

Rusijos prezidentas V.Putinas myli žmones, ypač vaikus, jam paklūsta net laukiniai žvėrys, tarp jų – meškos bei laukinės ožkos, jis žmogiškas žmogus, beveik toks, koks buvo jo bendravardis V.Leninas (nors su juo tapatintis prezidentas kažkodėl nenori). Be to, V.Putinas kasdien nuplaukia po kilometrą, jis yra fantastiškos fizinės formos, o jį įkvepia šalies sėkmė.

Jokios ironijos, tai tik frazės iš Rusijos nacionalinio transliuotojo laidos "Maskva. Kremlius. Putinas" – savotiško valstybės vadovo savaitės darbų ir potyrių konspekto.

Tad nenuostabu, kad internetinio laikraščio "Znak" redaktoriaus pavaduotojas D.Kozelevas, apžvelgdamas naująjį TV produktą, sukluso: "Pasižiūrėjus šią laidą kyla klausimas: kas tai buvo? Ar tai bandymas sukurti asmenybės kultą, kaip iš karto pasirodė kai kuriems komentatoriams?"

Nebūtinai. Juk viešoji nuomonė – svarbus dalykas, ypač politikams, ir dar tokio kalibro. Todėl pageidautina, kad ta viešoji nuomonė būtų gera. Vis dėlto reputacijos reikalai neretai primena sinusoidę, tokią begalinę banguotos formos kreivę, vis kylančią ir vėl nusileidžiančią. Blogiausi yra tie nusileidimai, reiškiantys, kad politiko "šventuoju" melu nebetiki net patys nuoširdžiausi jo simpatikai.

Ir tas keistas TV triptikas "Maskva. Kremlius. Putinas" atsirado tik dėl to, kad prezidento reitingų kreivė per daug nesmuktų žemyn, o tai pastaruoju metu ėmė kelti nerimą, ypač po pensinio amžiaus ilginimo reformos.

Todėl įvaizdžio puoselėtojai ir nusprendė priminti visuomenei prezidento talentus, nuopelnus ir įdirbį valstybės labui. Ir nesvarbu, kad tiesa kiek prasilenkia su pateikiama informacija. Bet turbūt nėra ko piktintis ar stebėtis.

Juolab šie filmukai dar neprilygsta legendoms apie Šiaurės Korėjos "amžinąjį prezidentą" Kim Jong-ilą, kuris "gimė ant aukščiausio šalies kalno", o jo gimimas, kaip kokio Jėzaus, sutapo su dvigubos vaivorykštės ir ryškios didelės žvaigždės pasirodymu danguje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

> DĖL SNORO AFEROS

Rusų mafijos bosą Striukį Putiną ir jo bendrus Antonovą su Baranausku apvogusius Lietuvos žmones į kartuves.

Kaip rusija

tep rusija.Jūs turbūt daugiau neturite apie ką parašyt?Geriau rašykit kaip ir ką Junkeris laka, paskui į tarptautinius priėmimus gatavas eina, skeryčioja, vos laikosi.Arba apie tai kaip Vengrija grasinasi išstot iš Eurosajuzo o Lenkija ją palaiko..Bet jums reikia ant Putkino nuolat šikti ir Ukrainą, esančią baisių nusikaltėlių rankose, ginti

U-2

"O žinojai, kad Liliputinui smirdi iš burnos ir dėl to emigravo A. Pugačiova iš Rusijos..." Nezinau kodel bet man regis, kad sy atsakyma man rase pati Dykoviene...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS