Rinkimai, kokių dar nematėme | kl.lt

RINKIMAI, KOKIŲ DAR NEMATĖME

Nors iki būsimų prezidento rinkimų kiek daugiau nei metai, jau dabar aišku, kad jie bus išskirtiniai. Potencialūs kandidatai ima ryškėti labai anksti, rimčiausieji neįprastai atvirai kalba apie savo kandidatavimą ar bent neišsisukinėdami nurodo laiką, kai paskelbti galutinį sprendimą.

Nedidelė, tačiau svarbi detalė, kalbant apie naują politinės kultūros tradiciją, jos raidą visiško skaidrumo link. Tačiau bene didžiausias rinkimų kitoniškumas – pirmą kartą kandidatų į kandidatus sąraše tiek daug naujosios kartos atstovų. Kartos, gimusios dar sovietmečiu, tačiau subrendusios jau laisvoje Lietuvoje, anksti ir ne iš turistinių kelionių ar Suvalkų turgaus pažinusios Vakarus bei tenykštes vertybės – studijuodami, stažuodamiesi užsienyje. Savo profesiniame kelyje šie žmonės pasiekė ne šiaip daug – užkilo iki aukščiausio laiptelio, kurį įmanoma pasiekti per du ar pustrečio karjeros dešimtmečius. Atkreipkime dėmesį – pasiekė ne dėl to, kad pasilypėjo ant įtakingų užtarėjų iš kokios politinės partijos pečių, bet dėl savo profesinių gebėjimų, nuosekliai kildami karjeros laipteliais. Ligšiolinėse rinkimų batalijose naujojo kirpimo politikams, Atgimimo laikotarpiu dėl pernelyg jauno amžiaus neužsitikrinusiems patogios vietos politikos traukinyje, atstovavo bene vienintelis Petras Auštrevičius. Atmetus, žinoma, marginalus, dalyvavimu rinkimų kampanijoje bandžiusius priminti apie save.

Potencialių kandidatų į kandidatus sąrašas toli gražu nėra baigtinis, galutiniame naujų veidų ir politinės konjunktūros atstovų santykis veikiausiai bus kitoks nei šiandien. Viena aišku jau dabar – anksti prasidėjusį prezidento rinkimų maratoną pagaliau iš tiesų bus įdomu stebėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

oi tu vistele violetine

pastudijuok kuo buvo tevai tu jaunu uzsienyje ,,,savo protu,,, pasiekusiu kosmines aukstumas ...... ir kur ir ka jie studijavo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS