Rytų demokratijos ilgesys | kl.lt

RYTŲ DEMOKRATIJOS ILGESYS

Saudo Arabijos žurnalistas J.Khashoggi buvo nužudytas ir po to sukapotas Saudo Arabijos generaliniame konsulate Stambule. Tokia štai rytietiška demokratija.

Kažkam ir pas mus turbūt pavydu šitokio arabiško ryžto, nes gi dažnai įsipyksta valdžiai kai kurie kritikai tiek, kad net ketvirčiavimas nenumaldytų to įsiūčio dėl žurnalistų kišimosi, kur nereikia, ir viešinimo, ko nereikia.

Nors vienas toks per visą sovietmetį Vakaruose saugiai gyvenęs apžvalgininkas dabar bando postringauti, kad "žiniasklaidai Lietuvoje rimtų grėsmių nėra ir žurnalistai tirština spalvas". Esą valdžia nesiekia pažaboti spaudos, o, jei turėtų tokių ketinimų, stiprintų puolimą, tačiau pripažįsta, kad "valdžia nemyli žiniasklaidos, ja nepasitiki". Čia švelniai tariant.

Nes, klausantis premjero kalbos iš Seimo tribūnos, kilo kitokios mintys. Ypač nustebino frazė: "Visuomenės teisė žinoti nėra absoliuti." Taip pasakė S.Skvernelis, tas pats, kuris tyliai kuluaruose jau matuojasi prezidentūros šeimininko rūbą.

"Mūsų premjeras yra šmaikštus", – po skandalingos S.Skvernelio kalbos situaciją mėgino švelninti Seimo vicepirmininkė R.Baškienė, nors akivaizdu, kad premjerui visai prie širdies būtų ir arabiškas variantas.

"Lietuva po truputį "orbanėja". Manau, kad S.Skvernelis turi pasirinkęs V.Orbano kelią – po truputėlį iš mūsų visų atimti po mažą kąsnelį laisvės ir po mažą kąsnelį demokratijos", – pastebėjo opozicijos atstovas jaunasis G.Landsbergis, pridurdamas, kad "vieną dieną atsibusime valstybėje, kuri nebėra laisva".

Po šių viešų ministro pirmininko "šposų" humoristas Haroldas Mackevičius savo tinklaraštyje įrašė: "Kai/jei premjeras apsispręs eiti prezidentuosna, tai Igoriokas Molotkovas galėtų stovėti užnugariuose, kaip koks Kaušpėdas pas Vygaudą ar Laursas pas Gitaną. Gal net su plastmasiniu kalašnikovu. Jeigu nesėdi, galėtų stovėti." Nėra ką daugiau ir pridurti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Demokratai, kur demokratija?

Nuvezti ant bombonesiais koki 1000 tonu demokratijos bombomis ir ispjauti pora milijonu Saudo Arabijos zmogedru rezimo rezidentu (taip kaip Irake, Libijoje) Stai tada Saudo Arabijoje bus DEMOKRATIJA. Ko tylit su.pis.ti dermokratai. Ar todel kad Amerika parduoda ginklu Saudo Arabijai uz 200 milijardu $. tai zmogedroms demokratijos nereikia. Kaip cia gaunasi, kad pasaulio demokratijos tvirtove USA draugauja su Saudo Arabijos banditiniu rezimu?

to "To R."

Jupiteri tu pyksti - reiškia tu neteisus.

Cha cha cha

Putino subinlaižiai krūtinėmis gina Karbauskį su jo gandragalviais ir jų premjerą Skvernelį. Savi ir Kremliui naudingi žmonės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS