Sankcijos – saviems piliečiams | kl.lt

SANKCIJOS – SAVIEMS PILIEČIAMS

Atsakydamas į naują porciją Vašingtono sankcijų Kremlius paskelbė sensacingą sprendimą: išvakarėse uždraudus amerikiečių diplomatams naudotis Maskvoje esančia vila ir pagalbinėmis patalpomis, Vladimiras Putinas asmeniškai perdavė nurodymą sumažinti JAV diplomatinės misijos personalą visais 755 asmenimis.

Pagal principą akis už akį kone tiesiogine prasme. Juk dėl kaltinimų naudojant patalpas šnipinėjimo tikslais iš rusų diplomatų taip pat neseniai buvo atimta galimybė naudotis dviem gyvenamaisiais kompleksais, o JAV diplomatinei misijai leidžiama Rusijoje pasilikti lygiai tiek pat darbuotojų, kiek jų dirba rusų atstovybėje Jungtinėse Valstijose, – 455.

Beveik galima įsivaizduoti apokaliptinius vaizdus – nešini lagaminais, vedini išsigandusiais vaikais oro uostuose būriuojasi amerikiečiai. Išbalusiuose veiduose – išgąsčio ir nerimo dėl gresiančio nedarbo žvilgsniai, ant krūtinių – meilės Rusijai ženklai, marškinėliai su matrioškomis. Tikėtina, kad būtent tokius vaizdus išvys ir paralelinę realybę kuriančios televizijos "Russia Today" žiūrovai, gi realybė nuo jų gerokai skiriasi.

Beveik galima įsivaizduoti apokaliptinius vaizdus – nešini lagaminais, vedini išsigandusiais vaikais oro uostuose būriuojasi amerikiečiai.

Nėra abejonių – daugiau nei perpus ūmai sumažėjus darbuotojų, gerokai pasunkės amerikiečių misijos darbas Rusijoje. Paradoksas tik tas, kad absoliuti dauguma Jungtinių Valstijų ambasadoje, konsulatų personalo – ne JAV diplomatai, bet samdyti vietos gyventojai.

V.Putino valia žymi dalis jų rugsėjo 1-ąją plūstelės į nedarbo krizės kamuojamą darbo rinką. Prezidentą blogu žodžiu galės minėti ir eiliniai Rusijos piliečiai, norintys gauti vizas: prognozuojama, kad laukti gali tekti ir pusmetį.

Kad ir kaip grėsmingai skambėtų V.Putino labai suasmeninti asmeniniai grasinimai, akivaizdu, kad Kremliaus arsenale nėra tokio ginklo, kuriuo smogdamas Vašingtonui nesusižeistų ir pats. Belieka žaisti simboliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Chi chi chi

Puikus tas Anonimas-RUSAS. Tikras savo šefo Putino mokinys. Abu - vagys, abu - moraliniai degradai, tik skirtingo kalibro: kaip dramblys ir blusa. Vienas vagia milijardus iš savo tėvynainių rusų, kitas, dėl protinio neįgalumo, tik kitų komentatorių mintis, jų vardu viešai jas skelbdamas kaip savas. Tikras degradavęs, šlapimo nelaikantis genijus. Šis rusų mafijos boso Putino subinlaižys, patiriantis orgazmą masturbuodamasis prieš jo portretą - akivaizdus Kremliaus propagandos produktas.

Cha cha cha

Cha cha cha Isterikuoja grybė ir nebežino ko griebtis. Kaip ta beždžionė, ne iš malonumo, bet iš baimės muša sau per klyną – Rusųfinansų žvalgyba išsiaiškino kur paslėpti grybės ir jo klikos finansai bei milijardiniai turtai įgyti apiplėšus motinėlę Lietuvą.

Cha cha cha

Isterikuoja Putinas ir nebežino ko griebtis. Kaip ta beždžionė, ne iš malonumo, bet iš baimės muša sau per klyną – JAV finansų žvalgyba išsiaiškino kur paslėpti Putino ir jo klikos finansai bei milijardiniai turtai įgyti apiplėšus motinėlę Rusiją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS