Svajoti neuždrausi | kl.lt

SVAJOTI NEUŽDRAUSI

Nors iki Kalėdų – dar geri trys mėnesiai, futbolo mėgėjai didžiausias metų šventes jau pasitiko. Šią savaitę startavo jų laukiamiausias metų reginys – UEFA čempionų lyga. Neabejotinai tai svarbiausias sporto klubų turnyras Europoje – tiek vertinant milžinišką sirgalių susidomėjimą, tiek neįtikėtiną televizijos auditoriją, pajamas iš bilietų, reklamų ar transliacijų teisių.

Čempionų lyga tuo ir unikali, kad savo sportiniu patrauklumu daro įspūdį net išrankiausiam sirgaliui, o komercine dedamąja (milijardais generuojamų eurų) – ir verslo magnatams. Jei turnyrą vertintume per sporto prizmę, pakanka pasakyti, kad jis futbolininkams svarbesnis net nei olimpinės žaidynės. Juk į olimpiadą padėti savo rinktinėms atvyksta vos vienas kitas garsesnis žaidėjas, o Čempionų lyga pritraukia visas be išimties pasaulio futbolo žvaigždes. Pasirodymas turnyre yra aukščiausias jų karjeros klubuose taškas.

Čempionų lyga tuo ir unikali, kad savo sportiniu patrauklumu daro įspūdį net išrankiausiam sirgaliui, o komercine dedamąja (milijardais generuojamų eurų) – ir verslo magnatams.

Kaip ir dera geram trileriui, varžybos prasidėjo intriguojančia įžanga. Per dvi dienas pamatėme viską, kuo įdomus sporto karalius. Trys Lionelio Messi įvarčiai, pirmas per visą karjerą turnyre Cristiano Ronaldo pašalinimas iš aikštės, kvapą gniaužianti lygos milžinių Prancūzijos PSG ir Anglijos "Liverpool" akistata ar Liono "Olympique" siurprizas Anglijos čempiono "Manchester City" tvirtovėje.

Prisimenant, kad dar prieš mėnesį kitą kvalifikacinius barjerus garbingai šturmavo ir Marijampolės "Sūduva", taip ir norisi garsiai pasvajoti, kad kada nors grupių etapą pasiektų ir Lietuvos čempionai. Iki jo buvo likę ne tiek daug – kiek daugiau sėkmės traukiant burtus ir porą trejetą pajėgesnių žaidėjų aikštėje. Žinant, kad vien už dalyvavimą grupių etape, net jei neiškovotų nė taško, komandos gaus maždaug dešimt kartų daugiau (apie 15 mln. eurų), nei "Sūduva" sukaupė sėkmingai žygiavusi per dviejų UEFA rengiamų turnyrų atranką, galima drąsiai teigti, kad grupių barjeras yra istorinė riba, Lietuvą skirianti nuo tikro futbolo superklubo užgimimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Suris

Dar Chelsea parasyk

Fanas

MU favoritas

Pijus

Tai gražaus pinigelio pasidarys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS