Šventojo ministro išganymai | kl.lt

ŠVENTOJO MINISTRO IŠGANYMAI

Anksčiau "Sodra" visų senolių "džiaugsmui" statėsi rūmus, vėliau gyvuliškai didinosi algas, dabar atėjo metas eksperimentams: vykdomas antropologinis tyrimas, kiek senoliai temps negavę pensijų. Gal išvis apsieis be jų ir galima bus sutaupyti kokiems nors pakvailiojimams valstybės vardu?

Šitoje visoje anarchizmo šventėje ministras L.Kukuraitis vėl atrodo tarsi šventasis – senjorams žada, kad pinigai bus sumokėti. Dabar jau – šią savaitę.

Pažadas – ne pirmas, bet pagyvenę žmonės vis tiek kaip išganymo laukia tos išmaldos, kurią valdžios peniukšliai iki šiol vis kažkodėl vadina "pensija".

Taip, ministro veidas tikrai geras ir nuolankus. Iškart matyti – vidutinybė. Tačiau, kaip žinome, geras žmogus – ne profesija. Tai regime ir iš to pinigų nenešiojimo skandalo, kuriuo "gėrėjomės" visą praėjusią savaitę.

Klausimas šia tema geram žmogui: ar tiek pat vėlavo ir atlyginimai ministrui (3 152 eurai), "Sodros" direktoriui (2 775 eurai), jo pavaduotojams (2 545 eurai), skyrių vedėjams (1 976 eurai)?

Visiems pastariesiems pernai algos padidintos, kai kuriems dar ir žymiai. Matyt, už labai gerą darbą, kurio rezultatai šiandien švilpauja pensininkų kišenėse.

Gal ministerija išleis ir metodinius nurodymus, kaip gyventi žmogui, kuriam tų dviejų su puse šimtinių neatneša jau dvi savaites?

Sunku net paaiškinti tą katalikišką gyventojų kantrybę: prieš pat jų akis biudžeto lėšomis perkami auksiniai šaukštai, milijonai mėtomi paukštelių veisimui, kriminalinėms galimybių studijoms, strateginiams (ufonautikos) projektams bei valdžios amebų komandiruotėms.

O visą gyvenimą dirbusiam senam žmogui skiria kelis grašius ir dar tų pačių paduoti kaip žmonės negali.

Jei nieko šiame gyvenime dorai padaryti nesugebi, gal laikas užleisti kėdę kitam, kuris nežvelgs veršio akimis per TV ir neapsimetinės raudantis prie uždaužyto Matuko kapo?

Gairės: Sodra, pensijos, valdžia
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Pensininkė

Vargana pensija už 40 sąžinigai pradirbtų metų vedama i mano kortelę Swed bankas. Laukiu,laukiu...nesulaukiu...Kur mano pinigėliai juodai duonelei?!Kas pasakys?Gal sąskaitos numerį sumaišė?..Lietuva - stebuklų šalis...Tai jau taip...Sakau anūkams - dumkit iš tos Lietuvos kol laikas! Paskui, bus po laiko!..

Taigi,

Gaunu pensiją į kortelę ir jokių problemų niekada nebuvo.Ir nekatinkit Sodros,juo labiau,ministro.Pinigai visada būna pervesti laiku.o ta įmonė,kuri laimėjo konkursą išnešioti pensijas,tai labai smarkiai pavedė.Ir kas gali paneigti,jog čia ne sabotažas pries valdančiuosius.Tegu tik neverkia pensininkai,tarybiniai metai išmokė mus išsisukti iš bet kokios padėties.O tada dar buvom jauni,ir niekada nedėjavom,kad sunku,kai net maisto neužtekdavo nuo algos iki algos.O ir ne visada jo rasdavai parduotuvėse. Na,truputį iš kojinių santaupas pamažinot,nieko baisaus. Mažiau sukčiams atiduosit,kai ateis į namus.

Auris Toyota

Taip , Sauliau , atsimenu 1996 metų Birštoną ----------viskas apšiurę , o naujas Sodros pastatas iš tolo spindi prabanga savąja . Tarybiniai šaligatviai kreivi pasišiaušę , o palei tą įstaigą------------nauji lygūs kvadratiniai metrai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS