Turtingi vargšai | kl.lt

TURTINGI VARGŠAI

Jei kokiu nors magišku būdu man tektų pasirinkti vieną muzikos albumą ir visą likusį gyvenimą klausytis vien tiktai jo, labai realu, kad tai būtų Franko Oceano "Channel Orange".

Vienoje šio muzikinio šedevro dainų skambanti eilutė "Super rich kids with nothing but fake friends" ("Labai turtingi vaikai be nieko, išskyrus netikrus draugus" – iš anglų k.) bent jau man labai primena tam tikrus veikėjus. Na, tuos užsienio ir vietinius herojus, kuriems vis nedingsta noras visais įmanomais kanalais puikuotis stambiomis kupiūromis, vardiniais drabužiais ir brangiomis mašinomis. Tuos, kurie primena nedidukių Afrikos valstybių gangsterius, kaklus pasidabinusius aukso lenciūgais ar juo dekoruojančius savo kalašnikovus. Ir į kurių išsidirbinėjimus žvelgiant bent kiek nuovokesniam žmogui, veide atsiranda nebent ironiška šypsena, o mintyse – lengvas gailestis. Netrukus papasakosiu, kodėl.

Man teko pažinti labai įvairaus finansinio statuso žmonių. Tiek mokantis gimnazijoje, kurią daugelis kauniečių laikė prestižine, tiek vėliau, mano draugų bei pažįstamų grupėje buvo ir vaikų, kurių šeimos vertėsi labai sunkiai, ir tokių, kurių tėčių ar mamų pavardes galėjai rasti turtingiausių šalies žmonių šimtukuose ar net dešimtukuose. Paradoksalu, bet dauguma atvejų anaiptol ne pastarieji būdavo tie besipuikuojantys ne savo pačių uždirbtais turtais. Į juos pažvelgus apskritai vargu ar susimąstytum, kad, jei tik norėtų, niekada gyvenime nebedirbti galėtų ne tik jie patys, bet dar mažiausiai keturios jų palikuonių kartos. O štai tėvo džipu merginas kabinti važiuodavo ar kavinėse garsiai rėkaudavo ir šimtinėmis svaidydavosi tie, kurie, mąstant logiškai, negalėtų sau to leisti. Nors, kita vertus, gal ir natūralu: kai kokioje nors srityje jautiesi saugus ir užtikrintas, nebelieka reikalo ką nors įrodinėti.

Stebėdama, kaip socialinėse medijose ar realiame gyvenime draikosi įvairūs auksiniai berniukai ir mergaitės, vis prisimenu prosenelio žodžius: "Melskis, kad iš chamo ponas nepasidarytų."

Iš tiesų turtingam žmogui, jei tik jam viskas gerai su galva ir saviverte, nepriklausomai, turtingas jis jau gimė ar finansinę gerovę susikūrė pats (padoriu ir sunkiu darbu), nesinori it kokiam ekshibicionistui demonstruoti, kaip prabangiai gyvena. Jam būtų neapsakomai gėda naujojo ruso, atostogaujančio Turkijoje, stiliumi vaikyti padavėją ar su juo bendrauti nepagarbiai. Jis raudonuotų vien nuo minties, kad savo prabangiu automobiliu chamavoja kelyje, o sustabdytas pareigūnų jiems dar ir drebia "man jūsų gaila, nes jūs gyvenime tokios mašinos neįpirktumėte". Jam nekiltų mintis instagrame demonstruoti banko sąskaitos likučio ar šampano gėrimo ritualų pusnuogių elitinių prostitučių apsuptyje. Net su šautuvu grasindamas jo nepriverstum apsivilkti marškinėlių, ant kurių krūtinės didžiulėmis raidėmis užrašytas visiems žinomo nepigaus prekės ženklo pavadinimas. Ir net tuo atveju, jei šis žmogus, būdamas jaunas ir kvailas, sumanytų padaryti kurią nors iš išvardytų nesąmonių, jam puikias galimybes suteikę tėvai turbūt pražiltų per dieną nuo streso ir nusivylimo savais auklėjimo įgūdžiais.

Todėl stebėdama, kaip socialinėse medijose ar realiame gyvenime draikosi įvairūs auksiniai berniukai ir mergaitės, vis prisimenu prosenelio žodžius: "Melskis, kad iš chamo ponas nepasidarytų." Matant tuos vaizdus, apima svetimos gėdos jausmas. Visi juk supranta, kad kitus žeminantis žmogus, neištveriantis nė dienos nepriminęs pasauliui, jog yra turtingas, turi rimtų problemų. Gal suvokia, kad charakteris toks sunkus ar asmenybė tokia blanki, jog moteris bei draugus reikia pirkti. Gal meilės ir dėmesio vaikystėje trūko. Gal mokykloje patyčių objektu buvo, o dabar galvoja: "Na, aš jiems visiems parodysiu!" Į galvą kitam neįlįsi, o ir nesinori. Niekaip nepavyko rasti patikimos informacijos apie tai, kam reikėtų skirti laurus už šią genialią mintį, bet vienas akivaizdžiai išmintingas asmuo yra pasakęs: "Kai kurie žmonės yra tokie vargšai, kad vienintelis jų turimas dalykas – pinigai." Belieka tik užjausti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

to praeivis minioje

...Nikoleta puikiai atrodai..Taip, taip.. fainai atrodo, bet, kad.. musu Nikoleta("kepta vistu kotleta') -YRA-NETYKRA BLONDINE!!! Perdazyta,,"blondine"!!:) Na, o koks protas gali buti pas... perdazyta i blondo spalva vista??

Anonimas

Teisingas straipsnis

Zaliakalnietis

Geras straipsnis Nikolete yra posakis Prabanga gimdo skurdą". Pinigam ir ginklui reik subręsti nes kitaip jie gali pridaryti bėdų gerai jei tėvai arba seneliai ruošia savo atžalas nesisvaistyti jais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS