Už grotų sustingęs sovietmetis | kl.lt

UŽ GROTŲ SUSTINGĘS SOVIETMETIS

Teoriškai Pravieniškės turėtų būti ta vieta, kur nuteistieji tampa dori, taurūs piliečiai, kurie daugiau nebedaro nusikaltimų ir laiku moka alimentus.

Tačiau kaip yra praktiškai, mes jau žinome: Pravieniškėse už pinigus galima gauti net kokaino, o broga ten raugiama statinėmis, kurių turinys paskui harmonizuojamas į alternatyvią "Jūros šventę" – kitų kalinių žaginimo ceremonialą. Koloniją valdantys "vierchai" šventiškai tenkina libido tarsi stoties iškrypėliai, o administracija visa tai žino ir apdairiai toleruoja.

Pats S.Skvernelis konstatavo, jog kalinimo įstaigose visas tas "gėris ir grožis" sirpsta jau 27 metus, – niekas nieko nedarė, kad lagerinė kastų sistema išnyktų.

To, kas vyksta kalėjimuose, negalėjo nežinoti ir Teisingumo ministerija, kuri dabar griebėsi pertvarkos. Tik ši bus paremta ne protu, o nusikaltėliams būdingu principu: "jėga prieš jėgą". Matyt, todėl Kalėjimų departamente pirmiausiai pulta naikinti Psichologinę tarnybą. Kaip sovietmečiu sakydavo politrukai, viskas frontui, viskas pergalei!

Profesionaliems psichologams siūlomos pareigos vertos insulto – būti būrių viršininkais. Tik ką šiuos specialistus apmokė, parengė kaip pareigūnus, vežiojo į kursus, už kuriuos mokėjo Kalėjimų departamentas, o dabar – "laba diena, eikit namo". Tiesa, siūloma ir vadinamoji laisva samda, bet tuomet psichologai turės būti nuolat lydimi pareigūno, taigi jų išlaikymas kainuos dar daugiau.

Kaip Teisingumo ministerija, panaikinusi Psichologinę tarnybą, į doros kelią ves kalinamus asmenis? Daužydami juos "bananais"? O kas dirbs, pavyzdžiui, su nusižudyti linkusiais nuteistaisiais, iškrypėliais ir atstumtaisiais, kurių tiek priveisė dabartinė sistema? Ar yra visoje ES yra dar nors viena valstybė, iš kalėjimų išvaikiusi psichologus?

Situacija mena gūdų sovietmetį. Kai į gamyklą pagal paskyrimą atvyko dirbti psichologas, direktorius labai nustebo: "O ką jūs veiksite, juk pas mus psichų nėra?"

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

>DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

Rusų mafijos bosą Striukį Putiną ir jo bendrus Antonovą su Baranausku į kartuves.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Cha cha cha

Ar ne dėl to, kad įkalinimo įstaigose išlikusi sovietinė tvarka ir kali ten procentaliai daugiausia rusų, niekaip negalinčių pamiršti tos brangios sovietinės tvarkos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS