Valdžiažmogių patyčios | kl.lt

VALDŽIAŽMOGIŲ PATYČIOS

Mužikiška premjero Sauliaus Skvernelio leksika ir skleidžiamos patyčios jau nieko nestebina. Buvusiam kelių policininkui nesvarbu, ką įžeisti: Seimo pirmininkę, medikus rezidentus ar mokytojus. Galbūt premjerą kamuoja nevisavertiškumo kompleksas: tik pasityčiojęs iš kitų, jis pasijunta tikru vyru.

Blogiausia, kad tokios premjero patyčios užkrečia kitus. Šią savaitę viešai nusprendė papostringauti vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, reguodamas į ugniagesių priekaištus, kad XX a. mūsų šalies pareigūnai neturi net uniformų antro komplekto. Per didelė prabanga mūsų valstybei?

"Tai aš jums ir sakau – išsiskalbei ir per pusę valandos ji išdžiūsta, turi tą pačią sausą. Kaip yra pasakyta iš departamento vadovų, čia nėra problemos. Galima nueiti iki tokio absurdo, kad galbūt reikėtų kiekvienai valandai uniformos", – LRT radijo laidoje rėžė ministras. S.Skvernelis savo protežė turbūt paplojo katučių.

Bėda, tokie ministro pastebėjimai atskleidžia kraupią tiesą – jis turbūt nė neįsivaizduoja, kaip vyksta ugniagesių budėjimai. O  ministrui tikrai vertėtų bent 24 val. praleisti su jais, dalyvauti gesinant gaisre ir iš degančio namo išnešti apdegusį vaiką. Gal tuomet nekiltų mintis tyčiotis ir kalbėti tokių nesąmonių.

Bičiulis, buvęs ugniagesys Gražvydas socialiniame tinkle "Facebook" taikliai pastebėjo: "Tai, kaip mūsų ministras įsivaizduoja ugniagesius, pusvalandį "pa trusam" lakstančius po tarnybines patalpas ir nevažiuojančius į gaisrą, nes "dar biški neišdžiūvo", žino tik jis vienas."

Po tokio ministro pareiškimo taip ir sukasi galvoje vienintelis riebus epitetas.

Ministre, prieš viešai veblendamas nesąmones, gal paskaitykite uniformos dėvėjimo taisykles. Ypač atkreipkite dėmesį į 69 straipsnį, draudžiantį vilkėti uniformą kartu su civiliniais drabužiais arba nenustatyto pavyzdžio uniformą ar atskiras jos dalis.

Ir dar, prieš užsipuldamas kitus, prisiminkite, kad jūsų pasitikėjimas visuomenėje toks menkas, kad irgi vertėtų daryti išvadas, jog turite tarnauti visuomenei. Galbūt tuomet jūsų nevadintų kišeniniu S.Skvernelio ministru.

O ugniagesiais lietuviai pasitiki labiausiai iš visų institucijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

tomas

O kas gi juos išsirinko? Dabar ir patiems gėda. Nieks kits čia nekalts...

Nematau nieko keisto

Mužikas Premjeras pagal savo mentalitetą pasirinko ir komandą.

Anonimas

Tai sunkus ir ryzikingas ugnegesių darbas,o dar tyčiojasi ministeris,tokius maža apspjauti. Net neverta tokius laikyti mūsų valdžioje tiesiog gėda ir yra šlykštu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS