Vieša raganų medžioklė neišgydys | kl.lt

VIEŠA RAGANŲ MEDŽIOKLĖ NEIŠGYDYS

Lietuvoje vis labiau įtikima viešųjų ryšių galia – tarsi jie būtų ne vienas iš viešo gyvenimo dėmenų, bet pagrindinis; vienintelis net ir tada, kai tenka ginti savo vardą, teises ar viešąjį interesą. Būtent taip su kelių dienų skirtumu atsitiko ir dviejuose skirtinguose pasauliuose: Lietuvos politikoje ir kino bendruomenėje.

Rūpindamasi Seimo darbo efektyvumu parlamentarė Aušra Maldeikienė prieš kolegą Liną Balsį, manykime, pati to nenorėdama pradėjo mobingo akciją, kurios mokykloje klestinčią atmainą vadiname tiesiog patyčiomis. Kodėl alternatyva – oficialus pareiškimas Seimo vadovybei, neutralus pranešimas spaudai jai neatrodė tinkamas būdas pademonstruoti savąjį nuoširdų rūpestį parlamento darbo trikdžiais, taip ir liko neaišku. Net jei visa, ką gerbiama politikė sakė apie kolegą, – gryna tiesa, turint omenyje, kad alkoholizmas pas mus traktuojamas ne kaip moralinė, bet sveikatos problema, taip ir norisi sakyti solidarųjį "Je suis L.Balsys" – "Aš esu L.Balsys".

Solidarumo akcija kilo ir po savaitgalį režisieriui Šarūnui Bartui mestų viešų kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo: moterys ir merginos stojo girti pirmosios prabilusios aktorės Julijos Steponaitytės drąsą. Su visa pagarba aktorei bei visoms moterims, kurių tikrai ne viena ir ne vien atstovaujanti meno pasauliui, ne vien apsvaigusi nuo alkoholio, bet ir būdama blaivutėlė, girdėjo ar jautė nedviprasmiškų diskriminacinių užuominų iš viršininkų, deja, tenka užduoti tą patį klausimą: kodėl pasirenkamas pats neprasmingiausias būdas nubausti skriaudėją? Jei iš tikrųjų norima parodyti tikrąjį kino genijaus veidą, įkvėpti kitas į analogišką situaciją patekusias paprastas moteris ir merginas bendrauti su institucijomis, kurių pas mus yra ir ne viena – pradedant policija, baigiant Lyčių lygybių kontrolieriumi.

Vieša raganų medžioklė – lengvas būdas atkreipti į save dėmesį, gardus kąsnelis sukrėtimų ištroškusiems visuomenės gyvenimo stebėtojams, tačiau nuo alkoholizmo ar seksizmo pačios visuomenės ji tikrai neišgydys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kiekvienam pijokui po kvaksinčią užtarėją ?

žmogus, už girtuoklystę išvarytas iš prezidentūros, turėjo kiaulės akis viešai vemti ant savo geradarės, ir vėl rėplioti prie lovio, nieko negebėdamas dirbti ? nekalbant apie padarytą žalą Lietuvos energetikai ? p. violeta, ar ir tamsta tokiomis kiaulės akimis ?

mykolas

Ponia Violeta turi tiesos, pasirašau po kiekvieno jos komentaro žodžiu.

Remis

Maziau gerkit mergos.gal tada Ant rytojaus atmintis sugrys o ne po penkiu metu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS