Viešojo gėrio indeksas | kl.lt

VIEŠOJO GĖRIO INDEKSAS

Atmosfera kaista visomis prasmėmis. Sako, savaitgalį Lietuvoje oras bus tarsi gausiai prikūrentos pirties prieangyje. Galime pasiguosti bent tuo, kad pas mus – ne Japonija, kur karščiai jau kurį laiką viršija 40 laipsnių, ir toks, net japonams nepakeliamas išbandymas, ten jau pareikalavo beveik 100 gyvybių.

Tad pas mus palyginti dar gaivu. Ir parlamentaro R.Žemaitaičio pomidorai gerai dera. Mat, jis dar žiemą į šiltnamį privertė sniego, kad žemė atsigautų ir neišdegtų vasarą. Gerai išmano žmogus šią sritį, skirtingai nei liūdnai garsėjantis cirkininkas, kurio meškos krinta kaip musės. Tiek pomidorus, tiek meškas auginti reikia mokėti, jau nekalbant apie valstybės valdymą.

Ir nederėtų savęs apgaudinėti, jog daugiau nei pusės šimto studijų programų uždarymas universitetuose ir vėl sumažėjęs pirmakursių skaičius "yra nieko tokio, tik demografiniai pokyčiai". Su tokia gera nežadančia tendencija riedėsime tik žemyn.

Tiesa, ne viskas – tik žemyn. Pavyzdžiui, Vyriausybės kabineto narių buvimas kabinete pastaruosius metus daugeliui, įskaitant premjerą, reiškė tik gėrį. Ir, jei ne tie konservatoriai, užsakę socialinę antireklamą ("Valdžia nusprendė: Kaune degins vilniečių šiukšles! Kodėl Saulius Skvernelis nemyli kauniečių?"), būtų visai gera atostogauti net Lietuvoje ir būti jos Vyriausybės kabineto nariu.

Dar gera būti Seimo Kultūros komiteto pirmininku, nes aitvarai, įkvėpti rusiškų trąšų, ir toliau į jo ūkį turtus neša. Tokius turtus, kad visus deklaruoti net nepadoru, – skaičiai statistiniam mokesčių mokėtojui gali sukelti panikos priepuolį, ką jau kalbėti apie pasitikėjimą valdančiaisiais. Bet minėto komiteto pirmininkas rūpinasi rinkėjų sveikata, todėl, skelbdamas viešai, dešimtį kartų sumažina savo turimo pertekliaus kiekybę.

Štai dar to paties pirmininko nurodymu planuojama nurašyti apie 100 mln. eurų emigrantų nesumokėto privalomojo sveikatos draudimo mokesčio. Kas pasakys, kad valdžia yra nerūpestinga ir nieko dėl žmonių nedaro?

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Azuolas

Tikrai ir tiksliai komentuoja p. V- ne those isrinktu. Pagarbiai.

V.

Dar vienas papaistymas tema NE TUOS IŠRINKO.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS