Viešųjų pirkimų Santa Barbara | kl.lt

VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ SANTA BARBARA

Biurokratiniai pirmuonys džiaugiasi – už 282 tūkst. eurų policija pirko šarvuotą šturmo folksvageną įkaitams laisvinti. Geras daiktas, špyga taukuota! Bent jau sprendžiant iš kainos. Policijos departamentas tą viešųjų pirkimų paminklą įsigijo ne iš "Nota Bene", o iš privačios bendrovės "Švyturys". Alus čia niekuo dėtas, tai firma, prekiaujanti sniego motociklais ir keturračiais. Rekvizitai.lt nurodo, kad bendrovėje šiemet gegužę darbavosi keturi žmonės, kurių vidutinė alga buvo 262,39 euro per mėnesį, o bendrovės įmokų "Sodrai" suma siekė 436,51 euro.

Kaip ši sniego motociklų įmonė gavo kontraktą, kuris yra triskart didesnis už jos visą 2016-ųjų apyvartą? Klausimas, matyt, – ne tik VRM vadovams, bet ir STT.

Pasiteiravimas ir VMI: kaip galima pragyventi iš 262,39 euro algos, kai įmonė parduoda daiktus už šimtus tūkstančių?

Na, lietuviškų pirkimų Santa Barbaroje čia – nieko naujo. Įdomiau tai, kiek įkaitų pas mus vaduojama per metus, jei iš biudžeto skiriamos tokios sumos jų išlaisvinimo mašinoms? Kiek tų nabagų policija vadavo, pavyzdžiui, pernai? Regis, nė vieno. Tai kam čia tada vaidenasi, kad Lietuvoje kasdien galvas pjausto "Al-Qaeda"?

Bet ir tai dar ne įdomiausia. Bemaž tuo pat metu, kai buvo viešai džiaugiamasi pirkiniu už 282 tūkst. eurų, viename kaime sudegė žmogus. Sudegė, nes nugaišo Stalino laikų ugniagesių autocisternos variklis. Jį pavyko įjungti tik kaip Ferdinando Porsche laikais rankomis sukant specialų, į mėsmalės rankeną panašų įnagį. Taigi mūsų gyvybes gelbstintys gaisrininkai važinėja, liaudiškai tariant, "triperiais", nes jiems automobilių už 282 tūkst. eurų niekas neperka.

Kodėl toje pačioje VRM sistemoje egzistuoja tokios mįslingos viešųjų pirkimų preferencijos? Klausimas ne tik STT, bet ir politikams, kažkodėl nematantiems, kas iš tiesų dedasi po jų nosimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Chi chi chi

Pražūtingas Kremliaus propagandos neigiamas poveikis Putino subinlaižių psichikai: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo

>Pociui

Viską pasakėte teisingai.Mūsų Valstybės didžiausia bėda ir yra visiškas Konstitucijos, pagrindinių LR įstatymų nepaisymas ir teisėtvarkos neveiklumas-būtinų veiksmų impotencija.Įprasta dėl blogo išrinktųjų, valdžios struktūrų darbo kaltinti rinkėjus(,,ką išsirinkot-tą turit.Kitą kart rinkite ne tuos").Bet iš tikrųjų, rinkėjui negalima priskirti visą atsakomybę už ,,ne tą"-kompetenciją ir tikrąją teisę reikalauti atsakomybės už veiksmus turi teisėtvarkos institucijos.Kas gali paneigti/ačių Profesoriau!/ kad institucijos ,,dirba"būtent taip dėl to, kad va kaip aprašoma, leidžiami tokie brangūs pirkimėliai apeinant būtinus ir labai reikalingus dalykus

Anonimas

Viskas ten nupirkta skaidriai ir teisingai, tikrinti net nėra ko. Ir ta mašina labai reikalinga buvo, ner ką čia ginčytis. Jei jus paims įkaitais visus, tada kitaip užgiedosit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS