Viktoras ir jo gelda | kl.lt

VIKTORAS IR JO GELDA

Lietuvos politinėje padangėje – vienu feniksu daugiau. Greta Rolando Pakso, kuris it erelis palaužtais sparnais vis bando prasmukti pro aktyviosios politikos rojaus vartus, į naują skrydį  vėl pakilo Viktoras Uspaskichas. Sekmadienį Kaune vykusiame Darbo partijos suvažiavime jos įkūrėjas ir buvęs idėjinis lyderis grįžo prie partijos vairo.

Tiksliau, prie suskilusios geldos, prie kurios pritaisęs idėjų bures, bandys skrosti Lietuvos politinius vandenis. Ir, matyt, dalyvauti 2019-aisiais vyksiančioje rinkimų regatoje, kuri kaip tik sutaps su kadencijos Europos Parlamente pabaiga. Ar V.Uspaskichui ir jo įgulai pavyks pasiekti ko nors daugiau, nei tik patvirtinti, kad dar nepaseno olimpinis principas "svarbu dalyvauti, o ne laimėti"? Vargiai. Kad pasirodytų geriau nei pastarąjį kartą Seimo rinkimuose, kai neįveikė net 5 proc. barjero, Darbo partijos nariams reikia arba labai stiprios komandos, arba genialios programos, arba sidabro jonais išgrynintos reputacijos – arba visko sykiu. Bent kol kas akivaizdu, kad stinga visų dedamųjų. Įgula surankiota iš senų bičiulių ar pakampių, todėl, matyt, net formaliai nebandyta imituoti kovos dėl pirmininko posto – balsuota tiesiog už vieną kandidatą. Iš anksto paskelbtame galimos programos tezių sąraše – banalios idėjos apie urmu parskraidinamus emigrantus ir grąžintiną pasitikėjimą valstybe bei valdžia. Jei tai žadėtų šiaip koks politikos marginalas, būtų nuobodu, kai tai sako žmogus, kurio vadovaujamos partijos indėlį į piliečių nepasitikėjimo valdžia jausmą galima įvertinti juodosios buhalterijos milijonais – tiesiog juokinga. Bent kol kas panašu, kad daugiausia, ką gali nauja senoji Viktoro įgula, – sukelti dar didesnę sumaištį šurmuliuojančiame kairiųjų uoste ir tapti savo lyderio neseniai propaguoto karmą valančio gyvenimo būdo ambasadoriais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Juozas

Lietuvoje nebera saziningu ir mastanciu politiku. Kaip era prasidejo nuo "vsio zakonno" taip ta politikos suvokima tesia visi jo mokiniai su ivairiais kitais sukciais. Kada prokurorai bus renkami o ne skiriami ir kol nebus NEPRIKLAUSOMO prokuroro, tol oligarchai klestes.

sasa

kada tas nusmuktkelnis dings is lietuvos,slykstyne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS