Viešose vietose ir toliau piktnaudžiaujama alkoholiu | kl.lt

VIEŠOSE VIETOSE IR TOLIAU PIKTNAUDŽIAUJAMA ALKOHOLIU

Šiaulių apskrityje gegužės mėnesį policijos pareigūnai didesnį dėmesį skyrė alkoholį viešose vietose vartojantiems asmenims.

Atliktų patikrinimų metu Šiaulių apskrityje išaiškinti 477 administraciniai teisės pažeidimai. Nors įstatymai draudžia vartoti alkoholinius gėrimus ar girtam pasirodyti viešoje vietoje, o nepilnamečiams ar jų tėvams atsakomybę užtraukia net alkoholinių gėrimų turėjimas, tačiau priemonės rezultatai rodo, kad gyventojai šių draudimų nelinkę paisyti ir alkoholinių gėrimų vartojimo kultūros dar turime mokytis. Pažeidimai, susiję su alkoholinių gėrimų vartojimu ar jų turėjimu sudaro net 61% iš visų priemonės metu nustatytų pažeidimų, ketvirtadalį jų įvykdė nepilnamečiai.

Taip pat nustatyti 26 asmenys, rūkę vietose, kuriose draudžiama tai daryti pagal savivaldybių tarybų sprendimus. Dažniausiai tai nepilnamečiai, kurie rūkė mokymo įstaigų teritorijose. Taip pat nubausti 3 asmenys, kurie nupirko ar perdavė tabako gaminius nepilnamečiams bei 4 nepilnamečiai, vartoję narkotines medžiagas.

Šiltuoju metų laikotarpiu gyventojai intensyviau važinėja dviračiais, motoroleriais, keturračiais, motociklais ir kaip rodo pastarųjų dienų įvykiai, šių transporto priemonių vairuotojai, nesilaikantys saugumo reikalavimų, dažnai tampa tragiškų eismo įvykių kaltininkais. Vykdant šių eismo dalyvių kontrolę, apskrityje nustatyta 130 administracinių teisės pažeidimų. Didžiąją jų dalį sudaro dviratininkai, kurie keldami grėsmę tiek savo, tiek kitų eismo dalyvių saugumui, šia transporto priemone važiavo būdami neblaivūs, iš jų 43% nustatytas vidutinis arba sunkus girtumo laipsnis.   

Atsižvelgiant į priemonės rezultatus tiek vasaros laikotarpiu, tiek prasidėjus naujiems mokslo metams bus organizuojamos priemonės nepilnamečių žalingų įpročių prevencijos srityje bei vykdoma eismo dalyvių pažeidimų kontrolė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

fdf

pas mus neveronyse prie laiptines kiekviena diena geria ir nieks nieko ka laiptine ne viesa vieta

na va

Siauliu policininkai skiria demesi i viesose vietose vartojancius alkoholinius gerimus, o Kauno policininkai nekreipia i tai demesio. Matyt vartojimas viesoje vietoje alkoholio jiems yra gyvenimiska

Agne

Tai ko jie nori. Dbr vasara, ka karstose namuose sedet ir gert alu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS