1991-aisiais šturmavus Baltuosius rūmus Sovietų Sąjunga nebūtų subyrėjusi? | kl.lt

1991-AISIAIS ŠTURMAVUS BALTUOSIUS RŪMUS SOVIETŲ SĄJUNGA NEBŪTŲ SUBYRĖJUSI?

  • 3

Valstybės subyrėjimo 1991 metais buvo galima išvengti, jeigu specialiųjų pajėgų grupės „Alfa“ kariai būtų įvykdę įsakymą ir šturmavę „Baltuosius rūmus“ – tuometinės Rusijos Tarybų Federacinės Socialistinės Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pastatą, mano Rusijos gvardijos vadas Viktoras Zolotovas.

„Noriu pateikti pavyzdį iš valstybės istorijos, 1991 metų rugpjūčio pučą, kai grupė „Alfa“ nešturmavo Baltųjų rūmų. Žinote, jeigu jie būtų įvykdę įsakymą, šturmavę Baltuosius rūmus, Sovietų Sąjunga, Rusija ta forma egzistuotų iki šiol. Galbūt ji būtų ekonomiškai, politiškai transformavusis, bet būtų likusi egzistuoti. Štai ką reiškia vieno dalinio, kuris neįvykdė įsakymo, vaidmuo“, – aukštuosiuose parlamento rūmuose sakė V. Zolotovas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos gvardijos nariai vykdo visus savo vadovybės įsakymus ir kad specialieji daliniai nėra naudojami be reikalo.

„Viskas priklauso nuo situacijos: jei reikia panaudoti pajėgas, jeigu tai būtina, tuomet – taip, bet mes nešaudysime į kairę ir į dešinę“, – sakė Rusijos gvardijos vadas.

Jis pabrėžė, jog „Rusijos gvardija įkurta ne tam, kad šaudytų nėščias moteris ir vaikus“.

1991 metų rugpjūčio 18-21 dienomis grupė aukščiausių SSRS pareigūnų, nepatenkintų Sovietų Sąjungos prezidento Michailo Gorbačiovo ekonominėmis ir politinėmis reformomis, organizavo vadinamąjį rugpjūčio pučą, kurio metu bandė jį nušalinti.

Praėjus vos keturiems mėnesiams po nesėkmingo perversmininkų mėginimo užgrobti valdžią Sovietų Sąjungos nebeliko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

jeigu butu ispyle visus liberastus komunistu partijoje, KGB 1970 metais tai gal ir butu galima buve issaugoti. Geras pavyzdys Kinijoje kai tankais sutryne liberastpiderasini studentu mesla. Kinija didziausia ekonomija pasaulyje. Ne komunistu partijoje esme.

Politologas

1991-aisiais Sovietų Sąjungos išgelbėti jau nebuvo įmanoma , tą daryti reikėjo anksčiau ...

cely

paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

SUSIJUSIOS NAUJIENOS