Airijoje prasideda referendumas: po 35 metų draudimo gali pritarti abortams | kl.lt

AIRIJOJE PRASIDEDA REFERENDUMAS: PO 35 METŲ DRAUDIMO GALI PRITARTI ABORTAMS

Penktadienį Airijos piliečiai balsuos, ar atšaukti prieš kelis dešimtmečius priimtą Airijos konstitucijos pataisą, kuri iš esmės uždraudė beveik visus abortus.

Dabar Airijoje per metus padaromi tik keli abortai ir tai tik tais atvejais jei tai motinai gresia mirtinas pavojus.

Tai išprovokavo ne vieną skandalingą atvejį, kai airėms nebuvo leista nutraukti nėštumo ir tai baigėsi rimtomis sveikatos problemomis ir net moterų mirtimi.

Daugelį metų šis draudimas vertė Airijos moteris važiuoti į kaimyninę Britaniją, kad išspręstų dėl abortų draudimo kylančias problemas, bet pastaraisiais metais tokių atvejų gerokai sumažėjo, nes paplito medikamentiniai nėštumo nutraukimo būdai. 

Apklausos rodo, kad nedidele persvara pirmauja airiai, pasisakantys už abortų politikos sušvelninimą, bet pagal tas pačias apklausas maždaug šeštadalis airių nėra iki galo apsisprendę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rita

Daunų prigimdė Airijoje.Tenai veda puseseres ,artimi žmones tuokesi.Manau tuo paciu turi uždrausti santuoką su artimais žmonėmis.O zmogaus asmeninio gyvenimi niekas neturi teisės planuoti ir kontroliuoti žmogaus asmeninio gyvenimo.Kinietišku šeimų Lietuvai nereikia.O ir mokesčių mokėtojai nesiruošia išlaikyti svetimų vaikų.Neturi pajamų vaikui auginti ,negimdyk.Nes toks vaikas nuo mažens jausis nereikalingų ir pažemintu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS