Austrijoje – protestas prieš naująją dešiniųjų vyriausybę | kl.lt

AUSTRIJOJE – PROTESTAS PRIEŠ NAUJĄJĄ DEŠINIŲJŲ VYRIAUSYBĘ

  • 1

Austrijos sostinėje Vienoje šeštadienį vyko protestas prieš naująją šalies koalicinę vyriausybę, informuoja transliuotojas BBC.

Austrijos konservatyvių pažiūrų Liaudies partijos (OeVP) ir kraštutinių dešiniųjų Laisvės partijos (FPOe), žadančios pažaboti nelegalią imigraciją, sumažinti mokesčius ir pasipriešinti Europos Sąjungos (ES) centralizavimui, koalicinė vyriausybė buvo prisaikdinta gruodį.

Anksčiau šią savaitę vidaus reikalų ministras sukėlė šalyje didelį pasipiktinimą dėl savo komentarų apie prieglobsčio prašytojus. Vidaus reikalų ministras Herbertas Kicklas pareiškė, kad prieglobsčio prašytojai turėtų būti laikomi sukoncentruoti vienoje vietoje. Politikas pavartojo terminą, susijusį su nacių kaliniais ir mirties stovyklomis.

Policijos teigimu, demonstracijoje dalyvavo mažiausiai 20 tūkst. žmonių, tačiau organizatoriai pateikia dvigubai didesnius skaičius. Protestuotojai žygiavo miesto gatvėmis ir šaukė „Naciai lauk“.

Žygis į Didvyrių aikštę Vienoje buvo triukšmingas, bet taikus. Minią sudarė studentai, šeimos su mažais vaikais ir kairiosios pakraipos organizacijos.

GALERIJA

  • Austrijoje – protestas prieš naująją dešiniųjų vyriausybę
  • Austrijoje – protestas prieš naująją dešiniųjų vyriausybę
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

iš pradžių išrenka, o po to protestuoja?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS