B. Johnsonas ragina euroskeptikus priešintis ne Th. May, o „Brexit“ planui | kl.lt

B. JOHNSONAS RAGINA EUROSKEPTIKUS PRIEŠINTIS NE TH. MAY, O „BREXIT“ PLANUI

  • 1

Buvęs Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas paragino konservatorių partijos narius euroskeptikus nutraukti kampaniją, kuria siekiama nuversti premjerę Theresą May, ir verčiau susitelkti į priešinimąsi jos siūlomam „Brexit“ planui.

Dienraščio „The Telegraph“ žurnalisto paklaustas apie pasigirdusias kalbas, kad savaitės pradžioje apie pusšimtį euroskeptiškos konservatorių Europos tyrimų grupės narių svarstė galimybę nuversti Th. May, B. Johnsonas atsakė: „Tai - ne lyderystės klausimas. Tai - politikos nuostatų klausimas.„

„Kalba eina ne apie premjerės keitimą. Kalba eina apie „Chequers“ plano atsisakymą“, - pridūrė B. Johnsonas.

Buvęs Londono diplomatijos vadovas turėjo omenyje naujausius Th. May pasiūlymus dėl „Brexit“, dėl kurių Th. May ministrų kabinetas sutarė liepą. Tai pavyko padaryti po ilgų diskusijų, vykusių netoli Londono esančioje premjerės rezidencijoje „Chequers“.

Netrukus po šio susitikimo B. Johnsonas pasitraukė iš ministro pareigų, teigdamas, kad nepritaria premjerės siūlomam planui.

Pareiškimus, skatinančius palaikyti Th. May lyderystę, bet raginančius ją persvarstyti „Brexit“ planą, yra padarę ir Europos tyrimų grupei vadovaujantis įtakingas konservatorius Jacobas Reesas-Moggas bei buvęs „Brexit“ ministras Davidas Davisas, kuris, kaip ir B. Johnsonas, atsistatydino dėl „Chequers“ plano.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis Petkus...

nenoriu, kad anglai išeitų iš ES... visiems bus blogiau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS