Belgijoje rengiamos nuo „Brexit“ pavojų neapsaugotų ES narių derybos | kl.lt

BELGIJOJE RENGIAMOS NUO „BREXIT“ PAVOJŲ NEAPSAUGOTŲ ES NARIŲ DERYBOS

  • 0

Belgijoje trečiadienį bus surengtas nuo „Brexit“ be sutarties pavojų mažiausiai apsaugotų Europos Sąjungos narių susitikimas.

Jis įvyks kelios valandos prieš viso bloko viršūnių susitikimą.

Belgijos premjeras Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) trečiadienį, prieš ES viršūnių susitikimą, priims Šiaurės Vakarų Europos šalių lyderius ar kitus aukšto rango pareigūnus, naujienų agentūrai AFP sakė jo atstovas.

„Tai koordinavimo susitikimas šalims, kurias tiesiogiai paveiktų „kietas“ „Brexit“, siekiant aptarti konkrečias pasekmes“, – sakė Fredericas Cauderlier (Frederikas Koderljė).

Dalyvių sąrašas dar negalutinis, bet belgų premjero atstovas sakė, kad susitikime dalyvaus Ispanija ir šalys, turinčios uostų prie Šiaurės jūros priešais Didžiąją Britaniją.

Prancūzija ir Vokietija buvo pakviestos, bet kanclerė Angela Merkel gali nedalyvauti asmeniškai, nes turi kreiptis į Bundestagą prieš išvykdama iš Berlyno į Briuselį.

Po trečiadienio derybų lyderiai prisidės prie kolegų iš likusių ES narių ir per bloko viršūnių susitikimą dėl „Brexit“, kuris taip pat vyks Briuselyje, išklausys britų ministrę pirmininkę Theresą May (Terezą Mei).

Th. May turi paprašyti atidėti kol kas penktadieniui numatytą „Brexit“, kad būtų galima susitarti dėl tvarkingo išstojimo. ES lyderiai tikriausiai sutiks, tačiau bet kokia nauja data gali būti susieta su politinėmis sąlygomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS