Britanijos teismas nepanaikino arešto orderio J. Assange'ui | kl.lt

BRITANIJOS TEISMAS NEPANAIKINO AREŠTO ORDERIO J. ASSANGE'UI

  • 0

Jungtinės Karalystės teismas antradienį paliko galioti šalies išduotą arešto orderį Julianui Assange'ui (Džulianui Asandžui), atimdamas galimybę valstybių paslaptis viešinančios interneto svetainės „WikiLeaks“ įkūrėjui palikti Ekvadoro ambasadą Londone, kur jis praleido pastaruosius penkerius metus.

„Manęs neįtikino, kad arešto orderis turi būti panaikintas“, – pareiškė teisėja Emma Arbuthnot (Ema Arbutno) per posėdį Vestminsterio magistratų teisme Londone.

2012-ųjų birželį J. Assange'as į Ekvadoro ambasadą atėjo siekdamas išvengti Europos arešto orderio ir išdavimo Švedijai dėl 2010 metais šioje Skandinavijos šalyje pradėto tyrimo dėl įtariamo išžaginimo ir lytinės prievartos.

Švedija pernai nutraukė tyrimą, bet britų policija vis dar siekia areštuoti J. Assange'ą, nes jis nepasirodė teisme pažeidęs paleidimo už užstatą sąlygas per savo nesėkmingą priešinimąsi ekstradicijai.

Dar J. Assange'as atsisako palikti Ekvadoro ambasados teritoriją, nes bijo, kad bus išduotas JAV ir ten stos prieš teismą už 2010-aisiais „WikiLeaks“ paviešintus nutekintus slaptus JAV dokumentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS