Būsimas patriarcho Kirilo susitikimas su Elizabeth II provokuoja nepasitenkinimą | kl.lt

BŪSIMAS PATRIARCHO KIRILO SUSITIKIMAS SU ELIZABETH II PROVOKUOJA NEPASITENKINIMĄ

  • 2

Patriarchas Kirilas, Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas, šeštadienį pradeda keturių dienų vizitą Didžiojoje Britanijoje, per kurį įvyks jo susitikimas su karaliene Elizabeth II (Elzbieta II), bet jo viešnagę kai kurie vertina itin nepalankiai, nes šis dvasininkas tvirtai palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Patriarchas Kirilas atvyks į Londoną minėti Rusijos Ortodoksų Bažnyčios veiklos Britanijoje pradžios 300-ųjų metinių. Pagrindinis jo kelionės tikslas – susitikti su vietos ortodoksų bendruomenės nariais, bet jis taip pat aplankys Kenterberio arkivyskupą Justiną Welby (Džastiną Velbį) ir susitiks su karaliene Bakingamo rūmuose.

Kirilas taps pirmuoju kada nors Britanijoje apsilankiusiu Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchu. Per šį vizitą jis vadovaus kelioms pamaldoms ir palaimins įvairius rusų ortodoksų objektus.

Visgi kai kurie reiškia abejonių dėl šio vizito laiko, kai Britanijos ir Rusijos santykiai yra smarkiai pašliję dėl Rusijos veiksmų Sirijoje ir Ukrainoje.

Kirilas, artimas V.Putino sąjungininkas, yra sakęs, kad Rusijos vaidmuo Sirijoje yra „itin sąžiningas ir garbingas“.

Leiboristų partijos įstatymų leidėjas Johnas Woodcockas (Džonas Vudkokas), aktyvus savo partijos Gynybos komiteto narys, sakė, kad „labai neramina“, kad Kremliaus vadovui itin artimam asmeniui bus surengtas iškilmingas priėmimas Bakingamo rūmuose, kai Rusija palaiko „žudikišką Sirijos režimą“.

Kai kurie susirūpinę, kad Kirilo susitikimas su karaliene bus panaudotas dar labiau padidinti V.Putino autoritetui Rusijoje. Leiboristų įstatymų leidėja Alison McGovern (Alison Makgovern) pabrėžė, kad būtų klaidinga suteikti „viešųjų ryšių galimybę vienam iš pagrindinių prezidento Putino sąjungininkų“.

Tuo tarpu Ortodoksų Bažnyčios atstovas metropolitas Hilarionas sakė Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad Kirillo vizitas „sustiprins abipusį pasitikėjimą“ tarp abiejų šalių. Hilarionas pripažino, kad dvišaliai santykiai „pastaraisiais metais patyrė sunkius laikus“, bet taip pat priminė ankstesnius glaudaus Rusijos ir Britanijos bendradarbiavimo laikotarpius.

Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) antradienį sakė parlamentui, kad Rusijai gresia tapti „atstumtąja valstybe“ dėl jos pozicijos Sirijos konflikto atžvilgiu. Maskva savo ruožtu neigia kaltinimus, kad jos aviacija smogia civiliniams taikiniams Sirijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DJ

Anglijos karalienei ne vertėtu aplamai kalbėti su popu KGB agentu ! Gal karalienė pamiršo KGB polonį arbatoje ?!.

Britams ir karalienei garbė

susitikti su patriarhu Kirilu. Tik Lietuvos klapčiukai kelia vėją stikloinėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS