Buvęs popiežius pasirengęs paskutinei „piligriminei kelionei“ | kl.lt

BUVĘS POPIEŽIUS PASIRENGĘS PASKUTINEI „PILIGRIMINEI KELIONEI“

  • 2

Popiežius emeritas Benediktas XVI trečiadienį užsiminė, kad jaučia artėjant mirtį ir yra pasirengęs savo paskutinei „piligriminei kelionei“.

„Pamažu silpstant mano fizinėms jėgoms, viduje esu pradėjęs piligriminę kelionę į (Viešpaties) Namus“, – laiške, kurį publikavo laikraštis „Corriere della Sera“, rašė Josephas Ratzingeris (Jozefas Racingeris).

Dienraštis jam pasakė, kad daug skaitytojų nerimavo dėl jo sveikatos.

Popiežius emeritas, kuriam balandžio mėnesį sueis 91 metai, sakė esąs sujaudintas, kad „tiek daug skaitytojų nori žinoti, kaip einasi šis paskutinis jo gyvenimo periodas“.

„Man didelė malonė šiame paskutiniame kartais varginančio tako taške būti apsuptam meilės ir gerumo, kokių nebūčiau įsivaizdavęs“, – pridūrė Benediktas.

Nuo to laiko, kai prieš penkerius metus atsistatydino, Vokietijoje gimęs Benediktas gyvena mažame vienuolyne Vatikane, drauge su keturiomis vienuolėmis ir savo asmeniniu sekretoriumi Georgu Gaensweinu (Georgu Gėnsveinu).

Prieš dvejus metus G. Gaensweinas pranešė, kad Benediktas „gęsta kaip žvakė, pamažu ir ramiai“.

Benediktas kiekvieną dieną aukoja mišias, daug meldžiasi, priiminėja lankytojus ir atsakinėja į laiškus.

Vakarais jis klausosi žinių per televiziją, skaito kelis katalikiškus laikraščius ir teologijos publikacijas.

Vienas aukšto rango Vatikano dvasininkas pernai sakė, kad popiežius emeritas „nebevaldo rankų, nebegali groti pianinu, labai prastai mato, bet yra visiškai aiškaus proto, viską prisimena“.

2013 metais Benediktas tapo pirmuoju per septynis šimtmečius atsistatydinusiu Katalikų Bažnyčios vadovu. Būta kalbų, kad jis buvo atsidūręs prie nervinio išsekimo ribos ir nebegalėjo pakelti skandalų įtrauktos institucijos vadovo naštos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Jep, nejauku kai pragaras šviečiasi...

galetu

/patvarkyti/ pedofilus nes tai 1 ir vienintelis isejes savo noru ir turi visas galimybes atskleisti vatikano paslaptis neturedamas jokios atsakomybes pries vatikana o tik pries Dieva.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS