CŽV vadovas: šiurkštūs tardymo metodai nebūtų taikomi net įsakius prezidentui | kl.lt

CŽV VADOVAS: ŠIURKŠTŪS TARDYMO METODAI NEBŪTŲ TAIKOMI NET ĮSAKIUS PREZIDENTUI

  • 0

JAV centrinės žvalgybos direktorius Johnas Brennanas (Džonas Brenanas) pažadėjo, kad jo agentūra nebenaudos „sugriežtintos kvotos“ metodų, įskaitant imituojamą skandinimą, tardant įtariamus teroristus, net jeigu naujas prezidentas įsakytų tai daryti.

J.Brennano komentarai gali padaryti poveikį šių metų lenktynėms dėl Baltųjų rūmų, kai respublikonų kampanijos favoritas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad suteiktų įgaliojimus naudoti skandinimo imitavimą, kurį prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) uždraudė tuojau po to, kai tapo valstybės vadovu 2009 metais. Milijardierius nekilnojamojo turto magnatas neslėpė, kad pritartų ir „daug blogesniems“ kvotos metodams, jeigu taptų prezidentu.

„Aš nesutiksiu vykdyti kai kurių iš tų taktikų ir metodų, apie kurias girdėjau kalbant, nes ši institucija turi išlikti“, – J.Brennanas sakė duodamas interviu televizijai „NBC News“, kuris bus parodytas vėliau pirmadienį.

„Absoliučiai nesutiksiu, kad koks nors CŽV pareigūnas vėl vykdytų skandinimo imitavimą“, – pridūrė jis.

Kita vertus, naujas prezidentas gali paskirti naują CŽV direktorių, kurio kandidatūrą turėtų patvirtinti Senatas.

D.Trumpo artimiausias varžovas – konservatyvių pažiūrų Teksaso senatorius Tedas Cruzas (Tedas Krusas) – taip pat yra sakęs nelaikantis imituojamo skandinimo kankinimais.

Nors T.Cruzas tikino, kad nenaudotų tokių kvotų „plačiai“, jis tvirtino, kad tapęs prezidentu jis „naudotų bet kokius sugriežtintų kvotų metodus, kad galėtume išlaikyti šią šalį saugią“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS