D. Trumpas: dar joks JAV prezidentas nebuvo toks griežtas Rusijai | kl.lt

D. TRUMPAS: DAR JOKS JAV PREZIDENTAS NEBUVO TOKS GRIEŽTAS RUSIJAI

  • 4

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pareiškė, kad dar joks Amerikos vadovas nebuvo toks „griežtas“ Rusijai kaip jis.

Tačiau jis tuo pat metu, regis, prieštaravo savo žvalgybos agentūrų išvadoms apie Maskvos kišimąsi į šalies vidaus reikalus.

D. Trumpas, aštriai kritikuojamas, kad per viršūnių susitikimą Helsinkyje nesugebėjo pareikalauti Rusijos prezidento Vladimiro Putino atsakomybės už kišimąsi į 2016 metų JAV rinkimus, pareiškė: „Mums sekasi labai gerai – ko gera, taip pat gerai, kaip ir visiems kitiems, kada nors dirbusiems su Rusija“.

„Pažiūrėkit, ką nuveikėme. Pažvelkit į sankcijas“, – tęsė prezidentas per kabineto posėdį Baltuosiuose rūmuose.

„Ir manau, kad prezidentas Putinas tai žino geriau negu bet kas kitas, – pridūrė D. Trumpas. – Tikrai daug geriau negu žiniasklaida.“

„Jis tai supranta ir tuo nesidžiaugia, – tvirtino Amerikos lyderis. – Ir jis neturėtų tuo džiaugtis, nes dar joks prezidentas nebuvo griežtesnis Rusijai negu aš.“

JAV žvalgybos agentūros kaltina Rusiją, jog ji kišosi į 2016-ųjų Amerikos prezidento rinkimų kampaniją ir tebeužsiima panašia veikla. Tačiau kai buvo paklaustas, ar Maskva tebeveikia prieš Jungtines Valstijas, D. Trumpas atsakė „ne“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ordinatė

Prezidentai 2 valandas tėt-a-tėt kalbėjosi ne apie žvejybą ar medžioklę, ne apie mergas , o apie valstybių ir pasaulio reikalus. Kiekvienas jų, manyčiau, kalbėjo savo šalių vardu, o ne kaip kokie seniai-plepiai apie šį bei tą. Todėl, manau, visai teisinga būtų vertėją apklausti uždarame Kongreso ir Senato jungtinės komisijos posėdyje. Į plačią viešumą prezidentų pokalbio turinys neišeitų, o JAV įstatymdaviai sužinotų ką reikia sužinoti.

...

JAV pačios subyrės.

Algys

Tai pirmas pasaulio istorijoje toks kolukietis-laukinis isrinktas mastanciu butybiu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS