D. Trumpas įspėjo apie „brutalius“ pokyčius, jei respublikonai pralaimės rinkimus | kl.lt

D. TRUMPAS ĮSPĖJO APIE „BRUTALIUS“ POKYČIUS, JEI RESPUBLIKONAI PRALAIMĖS RINKIMUS

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) perspėjo evangelikų lyderius, kad respublikonams netekus Kongreso kontrolės per kadencijos vidurio rinkimus, demokratai imsis pokyčių „greitai ir brutaliai“, antradienį pranešė laikraštis „The New York Times“.

Remiantis leidinio gautu garso įrašu, per pirmadienį Baltuosiuose rūmuose įvykusį susitikimą su tais religiniais veikėjais D. Trumpas pareiškė, kad jo konservatyviajai politikai iškiltų rimtas pavojus, jei Respublikonų partija pralaimėtų lapkritį vyksiančius rinkimus.

Demokratai „sugriaus viską, ką pasiekėme, ir padarys tai greitai ir brutaliai“, rašoma vėlai antradienį paskelbtame „The New York Times“ straipsnyje.

„Jie nedelsdami viską užbaigs“, – pareiškė jis.

„Jei pažiūrėtumėm į „Antifa“... tai labai agresyvūs žmonės“, – tęsė prezidentas, paminėdamas karinį kairiųjų antifašistinį judėjimą.

Anot „The New York Times“, Baltųjų rūmų atstovas Hoganas Gidley (Hoganas Gidlis) atsisakė patikslinti, ką konkrečiai prezidentas turėjo omeny.

Tai jau ne pirmas kartas, kai D. Trumpas perspėja apie smurtą, jei įvykiai nesiklostys jam palankia linkme.

Per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją D. Trumpas pareiškė, kad jo šalininkai tikriausiai imtųsi smurto, jei Respublikonų partija neiškeltų jo kandidatūros.

„Manau, kad prasidėtų riaušės“, – tada sakė jis.

„The New York Times“ pranešė, kad reporteriai, kuriems buvo leista pasiklausyti trumpų valstybės vadovo komentarų per susitikimą su pastoriais ir kitais dvasininkais, girdėjo diskusijas apie abortus, tikėjimo laisvę ir jaunimo nedarbą.

Tačiau kai tik žiniasklaidos atstovai buvo išvesti iš kabineto, D. Trumpas perėjo prie kitų temų ir paaiškino, kaip evangelikų lyderiai galėtų padėti respublikonams triumfuoti per lapkritį vyksiantį balsavimą, pranešė amerikiečių leidinys.

„Tiesiog prašau jūsų imtis iniciatyvos ir pasirūpinti, kad balsuotų visi jūsų žmonės“, – sakė prezidentas.

„Nes kitu atveju, jeigu jie nebalsuos lapkričio 6-ąją, turėsime nelaimingus dvejus metus ir, kalbant atvirai, labai sunkų laikotarpį... Liko tik vieni rinkimai, po kurių galite netekti visko, ką gavote“, – pareiškė Baltųjų rūmų šeimininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vv

Jam paciam jau greitai bus brutalus pasikeitimai...

...

Nusimato Amerikėj naujas Šiaurės-Pietų karas?.. o Aliaska 'savo noru' prie Rusijos prisijungs?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS