D. Trumpas kaltina Kiniją ir Rusiją valiutų devalvavimu | kl.lt

D. TRUMPAS KALTINA KINIJĄ IR RUSIJĄ VALIUTŲ DEVALVAVIMU

  • 4

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį tviteryje sukritikavo Kiniją ir Rusiją, kaltindamas šalis valiutų devalvavimu.

„Rusija ir Kinija žaidžia valiutų devalvavimo žaidimą, kai JAV kelia palūkanų normas. Nepriimtina!“, - piktinosi JAV prezidentas.

D. Trumpas omenyje turėjo tai, kad valiutų devalvavimas yra nesąžininga prekybos praktika: jei šalies valiutos vertė yra dirbtinai numušta, jos eksportas yra labiau konkurencingas užsienyje. Tuo tarpu aukštesnės palūkanos Jungtinėse Valstijose teoriškai turi didinti dolerio vertę bei mušti amerikietiško eksporto konkurencingumą, pažymi naujienų agentūra „Reuters“.

Nepaisant to, nuo D. Trumpo inauguracijos 2017 m. sausį doleris ženkliai susilpnėjo praktiškai visų didžiųjų pasaulio valiutų atžvilgiu. Juanio atžvilgiu doleris D. Trumpo kadencijos metu krito 8,6 proc., o rublio sustiprėjo 4,6 proc., bet šis prieaugis atsirado tik po praėjusią savaitę paskelbtų sankcijų Rusijos verslininkams, kurios ėmė skandinti rublį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jonas

Mėto pėdas, iš akių ir šnekų-Putino marionetė.O sako dar, kad į rinkimus nesikišo...

Anonimas

Kuo blogiau Amerikai- tuo geriau visam likusiam pasauliui , t.y. 95 % pasaulio.

...

O kaip su tuo kad JAV išvis savo USD atsisakys?.. (liks pažadas kažkada juos atpirkt... kaip kad kažkada sovietai su tomis savo obligacijomis).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS