D. Trumpas NAFTA pakeisiančią sutartį pavadino didžiausiu prekybos susitarimu | kl.lt

D. TRUMPAS NAFTA PAKEISIANČIĄ SUTARTĮ PAVADINO DIDŽIAUSIU PREKYBOS SUSITARIMU

  • 4

JAV prezidentas Donaldas Trumpas NAFTA pakeisiančią sutartį su Kanada ir Meksika pavadino svarbiausiu prekybos susitarimu JAV istorijoje.

„Ši sutartis reguliuoja 1,2 trln. dolerių (1 trln. eurų) vertės prekybą, ir todėl tai yra didžiausia prekybos sutartis Jungtinių Valstijų istorijoje“, - pareiškė D. Trumpas pirmadienį spaudos konferencijoje Baltųjų rūmų rožių sodelyje.

D. Trumpas pabrėžė tikįs, kad susitarimą galės pasirašyti iki lapkričio pabaigos. Kanados premjerą Justiną Trudeau jis pavadino „geru žmogumi“. Įtampa, kurios būta praeityje tarp jo ir Kanados vyriausybės vadovo prekybos klausimais, esą „yra baigta“.

JAV ir Kanada vėlų sekmadienio vakarą, prieš pat baigiantis terminui, susitarė dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) naujos versijos. Beveik 25 metų senumo NAFTA sutartį pakeis naujas susitarimas pavadinimu JAV, Meksikos ir Kanados sutartis (USMCA). Kad būtų pasiektas susitarimas tarp JAV ir Kanados, abi pusės turėjo padaryti nuolaidų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kestui-

Uzknisai jau su tuo savo guglinimu, idiote.

kestui-

Ei kieša, geriau pasiguglink kodel tu toks skystaprotis. Parsidavėli, fašisto putino padlaizy.

Kęstas

Amerika pirmiausia - tai veiksmingas šūkis. Reikia tokio ir Lietuvai. Už nacionalinį savitumą? "Pakso žodžiais, jo judėjimas palaikys žmones, „kurie pasisako (...) už valstybę su savo kalba, tradicijomis, papročiais, piniginiu vienetu, teritorija“, sieks glaudžiai bendradarbiauti su Europos sąjungos valstybėmis, „kurios pasisako už nacionalinį savitumą“." Lietuvoje to dabar nėra. Lenkijoje tai yra valdžioje? Kuo mes blogesni? Todėl skepsis Pakso programos atžvilgiu gali pasirodyti nepagrįstas. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS