D. Trumpas nurodė Pentagonui sukurti „kosmoso vadavietę“ | kl.lt

D. TRUMPAS NURODĖ PENTAGONUI SUKURTI „KOSMOSO VADAVIETĘ“

  • 3

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį Pentagonui nurodė sukurti JAV Kosmoso vadovybę kaip svarbų karinių pajėgų štabą, kontroliuosiantį karines kosmoso operacijas.

„Nurodau laikantis Jungtinių Valstijų įstatymų sukurti Jungtinių Valstijų kosmoso vadovybę kaip funkcinį Jungtinės vadovybės (vienetą)", – sakoma D. Trumpo nurodyme gynybos sekretoriui Jimui Mattisui (Džimui Matisui).

Šis planas rengiamas atskirai nuo D. Trumpo tikslo sukurti Kosmoso pajėgas kaip nepriklausomą ginkluotųjų pajėgų dalį, bet galėtų būti žingsnis ta kryptimi.

Kalbėdamas Kennedy (Kenedžio) kosmoso centre Kanaveralo kyšulyje Floridoje viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) sakė, kad naujoji JAV kosmoso vadovybė integruos kosminius pajėgumus visose pajėgų dalyse.

„Ji parengs kosmoso doktriną, taktiką, metodiką ir procedūras, kurios įgalins... ginti mūsų šalį šioje naujoje eroje“, – sakė M. Pence'as.

Naujoji vadovybė, kuri bus vadinama „SpaceCom“, bus 11-tas Pentagono štabas greta tokių gerai žinomų štabų kaip Centrinė vadovybė ir Europos vadovybė.

D. Trumpas birželio mėnesį sakė norintis sukurti „kosmoso pajėgas“, kurios būtų visiškai nauja kariuomenės dalis greta karinio jūrų laivyno, jūrų pėstininkų korpuso, armijos ir oro pajėgų.

Jis tvirtina, kad tai būtina norint išspręsti silpnų vietų kosmose klausimą ir įtvirtinti JAV dominavimą orbitoje.

Tačiau kosmoso pajėgų sukūrimas dar nėra nuspręstas reikalas, nes joms turi pritarti Kongresas, o jų koncepcija susidūrė su tam tikru įstatymų leidėjų ir gynybos pareigūnų skepticizmu dėl kaštų ir papildomos biurokratijos.

Naujų kosmoso pajėgų sukūrimas taip pat išprovokuotų konkurenciją Pentagone, ypač su oro pajėgomis, kurios šiuo metu yra atsakingos už daugumą kosmoso operacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zelemunčikas

Naujos ekonominės sankcijos Rusijai.

Anonimas

O ka tau kacape pavydas ima kad tavo pute net is tolo neprilygsta.

Byberas

Nu ir prezidentas star warsu prisiziurejo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS