D. Trumpas pasisako už Brazilijos narystę NATO | kl.lt

D. TRUMPAS PASISAKO UŽ BRAZILIJOS NARYSTĘ NATO

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad norėtų matyti Braziliją NATO nare, antradienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

„Norime labai atidžiai išnagrinėti klausimą dėl (Brazilijos) narystės NATO arba kokių nors šalies partnerystės ryšių su NATO“, – sakė D. Trumpas.

Pasak jo, JAV ir Brazilijos santykiai „dar niekada nebuvo tokie glaudūs kaip dabar“. Prezidentas sakė esąs nusiteikęs rimtai svarstyti galimybę šiai šaliai tapti transatlantinio aljanso nare arba užmegzti su bloku glaudesnius ryšius.

Brazilija, didžiausia ir daugiausiai gyventojų turinti Lotynų Amerikos valstybė, siekė tapti didžiausia tapti „didžiausia (NATO) partnere ne nare“, kad galėtų lengviau įsigyti JAV gamybos ginkluotės, taip pat kad būtų sumažinta kliūčių kariniam ir kitokiam bendradarbiavimui su Jungtinėmis Valstijomis.

Per susitikimą su Brazilijos prezidentu Jairu Bolsonaro (Žairu Bolsonaru) Ovaliajame kabinete D. Trumpas sakė, kad dvišalės prekybos apimtys ateityje „reikšmingai padidės“.

D. Trumpas pareiškė remiantis Brazilijos pastangas įstoti į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO).

Be to, JAV lyderis palankiai įvertino „atogrąžų Trumpu“ praminto J. Bolsonaro rinkimų kampaniją ir lygino ją su savo kandidatavimu 2016 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS