D. Trumpas po buvusio FTB vadovo liudijimo: esu visiškai išteisintas | kl.lt

D. TRUMPAS PO BUVUSIO FTB VADOVO LIUDIJIMO: ESU VISIŠKAI IŠTEISINTAS

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad buvo „visiškai ir absoliučiai išteisintas“ nušalinto FTB direktoriaus Jameso Comey (Džeimso Komio) frazės, kad vykdant platesnio masto tyrimą dėl Rusijos kišimosi į pernai vykusius JAV vadovo rinkimus joks tyrimas dėl prezidento veiksmų nebuvo atliekamas.

Ši ankstyvo ryto „Twitter“ žinutė buvo pirmoji D. Trumpo reakcija į J. Comey ketvirtadienio liudijimą Senato Žvalgybos komitete, kur jis kaltino prezidentą melu ir šmeižtu.

Tačiau J. Comey taip pat patvirtino, kad D. Trumpo atžvilgiu tyrimas nebuvo vykdomas.

„Nepaisant tokios daugybės neteisingų pareiškimų ir melo, visiškas ir absoliutus išteisinimas ir OHO, Comey nutekino!“ – rašė D. Trumpas.

Liudydamas su priesaika J. Comey pripažino, kad paprašė draugo vienam žurnalistui nutekinti savo užrašus apie susitikimus su D. Trumpu.

„Pamaniau, jog tai galėtų paspartinti specialiojo prokuroro paskyrimą“, – sakė J. Comey.

Gudrybė suveikė. Tyrimui dėl galimo Rusijos kišimosi dabar vadovauja plačius įgaliojimus turintis specialusis prokuroras.

Duodamas parodymus Senate J. Comey nupiešė pribloškiantį nepatikimo prezidento paveikslą. Prezidento, kuris geriausiu atveju nežiniomis pamynė tarnybos normas, spausdamas jį dėl Rusijos tyrimo, o blogiausiu atveju galėjo nusikalstamai trukdyti teisingumui.

Tačiau D. Trumpas ir jo šalininkai akcentuoja tik tai, jog buvo patvirtinta, kad prezidentas nebuvo tyrimo taikinys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kera

Nors ir koks galingas butum, ar esi isteisintas ar ne, pats negali spresti, tai nuspres kiti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS