D. Trumpas savo pagrindiniais konkurentais rinkimuose laiko B. Sandersą ir J. Bideną | kl.lt

D. TRUMPAS SAVO PAGRINDINIAIS KONKURENTAIS RINKIMUOSE LAIKO B. SANDERSĄ IR J. BIDENĄ

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad savo pagrindiniais konkurentais 2020-ųjų šalies vadovo rinkimuose laiko senatorių Bernie Sandersą (Bernį Sandersą) ir buvusį viceprezidentą Joe Bideną (Džo Baideną).

„Manau, kad du finalistai rinkimų kovoje prieš tikriausiai geriausią ekonomiką šalies istorijoje (ir daug kitų nuostabių dalykų!) bus pamišėlis Bernie Sandersas ir miegalius Joe Bidenas. Laukiu kovos su bet kuriuo iš jų“, – parašė D. Trumpas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Vasarį apie planus dalyvauti kitąmet vyksiančiuose rinkimuose paskelbęs liberalas B. Sandersas jau turi surinkęs per 18 mln. dolerių (15,9 mln. eurų) savo rinkimų kampanijai.

J. Bidenas dar oficialiai nėra paskelbęs, kad sieks prezidento posto. Vis dėlto tikimasi, kad netrukus jis turėtų paskelbti apie savo kandidatavimą.

Kiek anksčiau laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais pranešė, kad J. Bidenas savo šalininkams jau yra paskelbęs apie ketinimus dalyvauti prezidento rinkimuose ir prašė finansinės paramos savo kampanijai.

Apie planus siekti prezidento posto jau yra paskelbę apie dvi dešimtis demokratų, tarp jų Elizabeth Warren (Elizabet Voren), Kamala Harris (Kamala Haris), Cory Bookeris (Koris Bukeris), Kirsten Gillibrand (Kirsten Džilibrand), Amy Klobuchar (Eimi Kloubušar), Beto O'Rourke'as (Betas O'Rorkas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS