D. Trumpas siūlys bausti narkotikų prekeivius mirties bausme | kl.lt

D. TRUMPAS SIŪLYS BAUSTI NARKOTIKŲ PREKEIVIUS MIRTIES BAUSME

  • 4

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kovos su priklausomybe nuo opiatų grupės narkotikų plane raginama nustatyti griežtesnes bausmes narkotikų kontrabandininkams, įskaitant mirties bausmę, kai ji tinkama pagal dabar galiojančius įstatymus, sakė prezidento administracijos aukšto rango pareigūnas.

Pastarosiomis savaitėmis D. Trumpas, kuris siekia atrodyti griežtas nusikalstamumo atžvilgiu, viešai akcentuoja narkotikų prekeivių likimą.

D. Trumpas taip pat nori, kad Kongresas priimtų įstatymą, kuriuo būtų sumažintas narkotikų kiekis, susietas su privaloma minimalia bausme kontrabandininkams, sąmoningai platinantiems tam tikrus nelegalius opiatus, sekmadienį sakė D. Trumpo vidaus politikos direktorius Andrew Brembergas (Endrius Brembergas).

Jis informavo žurnalistus apie planą, kurį prezidentas pirmadienį turi pristatyti šios krizės smarkiai veikiamame Naujajame Hampšyre.

Prezidentą lydės pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp), kuri demonstravo susidomėjimą šiuo klausimu, susijusiu su jos akcentuojama vaikų gerove.

Mirties bausmė narkotikų kontrabandininkams ir privalomos minimalios bausmės už tam tikrų opioidų platinimą yra tik du elementai platesniame D. Trumpo plane, numatančiame priemones narkotikų tarptautinių srautų į JAV ir vidaus srautų nutraukimui.

Kitose plano dalyse numatyti platesnis švietimas ir informavimas, geresnės galimybės gauti gydymą ir reabilituotis.

D. Trumpas pastarosiomis savaitėmis garsiai svarstė apie „aukščiausią bausmę“ narkotikų prekeiviams.

Šį mėnesį per vieną kampanijos mitingą Pensilvanijoje prezidentas sakė, kad tokiose šalyse kaip Singapūras mažiau problemų dėl narkomanijos, nes ten griežtai baudžiami narkotikų prekeiviai. Pasak prezidento, Jungtinėse Valstijose teisiamasis gali gauti mirties ar įkalinimo iki gyvos galvos bausmę už vieno žmogaus nušovimą, o narkotikų prekeivis, kuris potencialiai nužudo tūkstančius, gali išsisukti su trumpu pasėdėjimu kalėjime arba išvis be įkalinimo bausmės.

„Vienintelis būdas išspręsti narkotikų problemą yra griežtumas“, – Muno miestelyje sakė D. Trumpas.

Panašiai jis kalbėjo neseniai Baltuosiuose rūmuose įvykusiame viršūnių susitikime dėl opiatų. „Kai kuriose šalyse yra labai, labai griežta bausmė – aukščiausia bausmė. Ir, beje, jie turi daug mažiau narkotikų problemų nei mes, – sakė prezidentas. – Tad mums reikės būti labai griežtiems bausmių srityje.“

Teisingumo departamentas nurodė, kad federaliniu lygiu mirties bausmę galima skirti už kai kuriuos su narkotikais susijusius pažeidimus.

Ohajo valstijos universiteto teisės profesorius Dougas Bermanas (Dagas Bermanas) sakė, jog neaišku, ar mirties bausmės narkotikų kontrabandininkams, net jei jų produktai sukelia tūkstančius mirčių, būtų konstitucinės. Pasak D. Bermano, šis klausimas bus labai ginčijamas ir dėl jo turės galutinai nuspręsti JAV Aukščiausiasis Teismas.

Nuo opiatų, įskaitant receptinius preparatus, heroiną ir tokius sintetinius narkotikus kaip fentanilis, 2016 metais Jungtinėse Valstijose mirė daugiau kaip 42 tūkst. žmonių. Tai didžiausias metinis skaičius per visą tokių duomenų rinkimo istoriją, nurodo Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDCP). D. Trumpas paskelbė, kad kova su šia epidemija yra jo administracijos prioritetas, bet kritikai sako, kad dedamų pastangų nepakanka.

Pernai spalį D. Trumpas šią krizę paskelbė nacionalinio masto pavojumi visuomenės sveikatai. Tai neprilygsta nacionalinei nepaprastajai padėčiai, kurios siekė prezidento įkurta komisija, studijavusi šį klausimą.

„Mes tai vadiname krize kaimynystėje, nes visi ką nors pažįsta, – sakė D. Trumpo aukšto rango patarėja Kellyanne Conway (Kelian Konvėj). – Tai jau ne kažkieno kito bendruomenė, kažkieno kito vaikas, kažkieno kito bendradarbis.“

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vile

Seniai laikas. Kiek zmoniu del tu parazitu iseina anapilin, kiek gyvenimu sugriaunama, o jie ir toliau gyvuoja ir vargo nemato. Filipinu prezidentas grazino mirties bausme ir narkotiku prekeivius jau baudzia mirties bausme. Labai protingas sprendimas. Tokiems ne vieta visuomeneje, juos reikia naikinti, kaip ypatinga blogi.

...

... ir rūkančius 'žolę' reikia šaudyti vietoje.

VYTAUTAS

TAI PIRMAS TRUMPO GERIAUSIAS ĮSTATYMO PASIŪLYMAS.LIETUVOS VALDŽIAGYVIŲ UBAGAI,ŽIŪRĖKITE,KĄ SIŪLO JŪSŲ JANKIŲ DIEVAS.IMKITE PAVYZDĮ,GAL IŠGELBĖSITE LIETUVOS VAIKUS NUO BALTO MARO.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS